12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecial"Metoda ceausista a usilor sudate", aplicata Bisericii Betel

“Metoda ceausista a usilor sudate”, aplicata Bisericii Betel

In prezenta membrilor unei misiuni americane de caritate (specializata in sprijin gratuit pentru handicapatii locomotor), recuperatorii unui falsificator de acte funciare au violat dreptul de proprietate al Bisericii Betel din Bucuresti. Aparatul de sudura, cu care s-a blocat intrarea in capela bisericii, a fost mai tare decat legea.
In urma cu o luna, ziarul nostru descria, sub titlu “Litigiu rezolvat prin fals intelectual”, drama credinciosilor Bisericii Betel din Bucuresti. Aratam ca dupa 12 ani de procese, cu sute de termene si cheltuieli judiciare foarte mari, Biserica Betel obtinea in instanta o hotarare judecatoreasca (jumatate corecta, jumatate confuza), care ii stabilea dreptul de proprietate asupra unui teren vanat de o persoana fizica prin acte false.
Dispozitiile respectivei hotarari au creat mari probleme comunitatii Betel. Persoana fizica invecinata cu biserica a uzat de fals intelectual intr-o documentatie juridica depusa la instante si la executorul judecatoresc. Vecinul falsificator pretinde acum, cu sprijinul unui executor pacalit cu acte masluite, ca detine drept de proprietate asupra unei portiuni de teren pe care credinciosii bisericii au ridicat anumite constructii (capela, fundatie catedrala, sala de clasa etc.). Instanta a recunoscut Bisericii Betel (citam) “calitatea de constructor de buna-credinta”. Dar vecinul falsificator, reclamat ca atare si la Parchet, manipuleaza executorul pentru a demola imobilele comunitatii religioase, existente pe un teren asupra caruia instanta s-a pronuntat in sensul ca apartine primariei si nicidecum unei persoane fizice.

Plangere la Parchet

Vecinul falsificator a trecut la… fapte nu tocmai crestinesti. Fotoreporterul “Romaniei libere” a imortalizat (foto 1) o imagine elocventa pentru ceea ce inseamna abuz funciar (prin fals intelectual) in Romania anului 2005. Ioan Silvesan, imputernicit de Biserica Betel sa reprezinte in fata autoritatilor interesele juridice ale comunitatii religioase, relateaza ce s-a intamplat in ultimele saptamani: “Vecinul nostru a angajat un recuperator ca sa puna in aplicare dispozitii ciudate, extrase din continutul confuz al hotararii judecatoresti pentru a evacua spatiul aflat in litigiu. A scris pe poarta curtii bisericii "Intrarea interzisa". Violarea drepturilor de proprietate ale comunitatii Betel a mers pana acolo incat recuperatorul a escaladat gardul curtii bisericii si a sudat usa metalica a capelei. Aceste actiuni incredibile s-au produs in timp ce biserica noastra era vizitata de o misiune a unei asociatii americane de caritate, organizatie care distribuie pe tot globul, in mod gratuit, carucioare, scaune, cadre si carje pentru persoanele cu handicap locomotor. Va dati seama cu ce imagine au plecat din Bucuresti acei americani! Noi am facut imediat plangere penala la Parchet, unde s-a intocmit dosarul penal cu nr. 1535/VIII/1/2005”.

“Solutii ceausiste”, abuzuri… democratice

Imaginile surprinse de fotoreporter sunt intr-adevar socante. Persoanele cu handicap si reprezentanti ai misiunii americane de caritate stau in fata usii sudate de la capela Bisericii Betel! Metoda de intimidare a credinciosilor nu este noua. Ne amintim ca in decembrie 1989, agentii regimului comunist-ateu au sudat portile multor institutii din tara pentru ca oamenii sa nu poata iesi in strada la Revolutie, unde se striga “Libertate”. Iata ca “metoda ceausista a sudarii portilor” se aplica in continuare, chiar cu girul unor executori judecatoresti manevrati cu acte false si hotarari judecatoresti confuze. In foto 2 se observa fundatia catedralei Bisericii Betel – o constructie ramasa la stadiul de “fier-beton ruginit” din 1993. Atunci, vecinul falsificator a depus in instante si la primarie actele masluite care au generat confuzii asupra regimului juridic al terenului aflat inca intr-un litigiu atipic.

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă