Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"In Memoriam Radu Ionescu"

Federatia Romana a Asociatiilor, Cluburilor si Centrelor UNESCO organizeaza astazi si maine un simpozion dedicat criticului si istoricului de arta Radu Ionescu, cel care, timp de decenii, a fost un ultim "arbitru al elegantei" in contextul vietii ...

Share

Adina Stefan 0 comentarii

11.12.2006 - 00:00
Federatia Romana a Asociatiilor, Cluburilor si Centrelor UNESCO organizeaza astazi si maine un simpozion dedicat criticului si istoricului de arta Radu Ionescu, cel care, timp de decenii, a fost un ultim "arbitru al elegantei" in contextul vietii artistice romanesti. Evenimentul va fi gazduit de sediul Comisiei Nationale a Romaniei pentru UNESCO, din str. Cehov nr. 8. Sunt invitati sa participe si sa sustina comunicari si evocari personalitati de marca ale lumii culturale, printre care Barbu Brezianu, Florica Cluceru, Petre Oprea etc.
Radu Ionescu s-a nascut la 1 februarie 1930 si a parasit aceasta lume anul trecut, pe 14 decembrie. Licentiat in Istoria si Teoria Artelor, a fost, pe rand, cercetator stiintific la Institutul de Istorie a Artei al Academiei, sectia arta moderna si contemporana, iar din 1959 pana in 1990, cercetator principal la Academia Romana. Membru al UAP, Radu Ionescu a fost expert in arta romaneasca si straina la Casa de Licitatii ALIS, membru fondator Rotary, membru Jokey Club, presedinte al Fundatiei Rudolf Schweitzer-Cumpana, consilier al Cenaclului de Arte Plastice al Medicilor "Ion Tuculescu". Laureat cu importante premii, autor al numeroase lucrari dedicate unor importanti artisti plastici, scenarist si comentator de filme de arta, critic cu opinii concise si hotarate, exprimate intr-un limbaj clar, apropiat al academicianului George Oprescu si al celebrei sale colectii de arta, pe care a ingrijit-o ca muzeograf si ca executor testamentar, Radu Ionescu a fost un mare iubitor al artelor plastice romanesti.
Personalitate cu aura aristocratica, Radu Ionescu ii surprindea pe cei care il cunosteau mai putin prin caldura prieteniei pe care stia sa o exprime. Profesionistul de inalta cultura si omul de aleasa calitate care a fost regretatul Radu Ionescu, "ultimul arbitru al elegantei" din lumea artistica romaneasca, cum i se spunea, va fi evocat, in cadrul simpozionului, de multimea celor care l-au cunoscut si apreciat si care ii resimt lipsa.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...