Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Eltim" mizeaza pe dezvoltarea satelor romanesti

Valoarea productiei de la Electrometal Timisoara a crescut de mai bine de doua ori in ultimii cinci aniConducerea societatii "Electrometal" crede ca dezvoltarea fabricii de boilere si cazane de incalzire depinde, in mare ...

Share

Gheorghe Ilas 0 comentarii

13.04.2007 - 00:00
Valoarea productiei de la Electrometal Timisoara a crescut de mai bine de doua ori in ultimii cinci ani

Conducerea societatii "Electrometal" crede ca dezvoltarea fabricii de boilere si cazane de incalzire depinde, in mare masura de modul in care va evolua mediul rural romanesc. "Aceasta este zona tinta pentru noi, in conditiile in care detinem o cota importanta de piata la cazanele de baie si incalzire centrala, alimentate cu lemne si carbune. Canalizarea satelor ar reprezenta un mare sprijin pentru noi", a declarat Dan Panduru, directorul comercial al SC "Ambasador Plus" SRL Timisoara, firma care a preluat in franciza productia de la "Electrometal".
Marca "Eltim", cu o traditie de peste 40 de ani pe plaiurile mioritice, a fost preluata in regim de franciza de catre o firma cu capital integral romanesc. Astfel, productia locala de boilere electrice, cazane de incalzire centrala cu combustibil solid, hidrofoare, roboti de bucatarie, utilaje PSI si alte marfuri din gama celor peste 100 de tipuri de produse fabricate la "Electrometal" merge mai departe. "Eltim este o marca redutabila in Romania, consacrata pe parcursul a zeci de ani, pe care nu puteam sa o lasam sa moara. In conditiile in care proprietarii fabricii, care au achizitionat unitatea in 1999, nu se mai puteau ocupa de productie, am decis infiintarea unei noi firme si preluarea marcii in franciza", spune Dan Panduru. "Am inceput cu o investitie de aproape 300.000 de euro, bani pe care i-am imprumutat de la banca si pe care, intre timp, am reusit sa-i rambursam integral. Am retehnologizat cateva linii de productie, ceea ce ne-a permis sa avem un raport pret-calitate sub cel al produselor aduse din import", a declarat administratorul fabricii, Adriana tucu. Vanzarile au avut un trend ascendent in ultimii ani, astfel ca de la o cifra de afaceri de 4,3 milioane de lei, in anul 2002, s-a ajuns ca, anul trecut, cei 130 de angajati sa realizeze o productie marfa de aproape 10 milioane de lei.

Fabrica de tramvaie

Infiintata in anul 1959 prin comasarea tuturor intreprinderilor cu productie de uz casnic din industria timisoreana, SC "Electrometal" SA a devenit un brand in economia romaneasca in momentul in care si-a inaugurat fabrica de tramvaie. Dupa anii ’80, aici s-au produs tramvaiele ,,Timis-2", celebrele ,,galbene" care au circulat in majoritatea oraselor tarii. Tot "Electrometal"-ul a fost producator unic in tara de controlere pentru locomotive de mina si tunuri si motopompe pentru stins incendiile. In anul 1988, fabrica timisoreana avea nu mai putin de 4.500 de angajati. Dupa convulsiile sindicale de dupa Revolutie, in anul 1999, fostul director general, Vasile Rotarescu, s-a asociat cu un grup de oameni de afaceri italieni si a cumparat fabrica prin negociere directa cu FPS.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...