Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Comando" sanitar-veterinar pe litoral

Directia Sanitar-Vetrinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta lanseaza maine programul "Estival 2005". Institutia, impreuna cu Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara, a infiintat un comandament special ce va functiona pe toata perioada ...

Share

Darius Martinescu 0 comentarii

02.06.2005 - 00:00
Directia Sanitar-Vetrinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta lanseaza maine programul "Estival 2005". Institutia, impreuna cu Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara, a infiintat un comandament special ce va functiona pe toata perioada verii la malul marii. Comandamentul Sezon Estival 2005 va raspunde de respectarea legislatiei in domeniul sigurantei alimentelor de catre agentii economici ce desfasoara activitati pe litoral, precum si de rezolvarea sesizarilor venite din partea turistilor. Echipe de medici veterinari vor face zilnic controale la hoteluri, restaurante si terase. "Forta" sanitar-veterinara dispune de patru autospeciale dotate cu laboratoare performante pentru efectuarea rapida a testelor. Acestea se vor deplasa dupa un grafic bine stabilit, dar pot constitui, daca este nevoie, o forta de interventie rapida. Desi are o titulatura pompoasa, comandamentul joaca un rol important in respectarea sigurantei turistilor. In ficare an zeci sau chiar sute de turisti ajung pe patul de spital din cauza toxiinfectiilor produse de consumul alimentelor expirate. Foarte putini agenti economici respecta normele de igiena si de pastrare in conditii optime a alimentelor pe perioada verii. DSV si ANSV au incheiat cu restul institutiilor ce raspund de litoral protocoale de colaborare pentru o mai buna desfasurare a "raidurilor" prin statiuni.
Directia Sanitar-Veterinara Judeteana Constanta pune la dispozitia turistilor doua numere de telefon unde se pot face reclamatii si sesizari. Acestea sunt 0241/ 674.864 si 0241/682.417 si pot fi accesate zilnic in intervalul orar 8,00-22,00. Linia verde este valabila incepand cu 3 iunie, pana pe 10 septembrie. La telefoanele de mai sus turistii pot obtine suplimentar si informatii referitoare la domeniul alimentatiei. Responsabilii DSV spera ca in acest an sa nu se mai confrunte cu tot felul de alarme false, asa cum s-a intamplat in anii trecuti. Oricum linia telefonica si-a dovedit din plin utilitatea, inspectorii reusind cu ajutorul turistilor sa-i depisteze in scurt timp pe cei care nu respecta legislatia in domeniu si sa realizeze o asa-zisa "asanare" a fenomenului distributiei si comercializarii de produse expirate sau improprii consumului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...