14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecial"Carbid Fox" a fost debransat de la reteaua electrica

“Carbid Fox” a fost debransat de la reteaua electrica

TARNAVENI. Combinatul “Carbid Fox” SA Tarnaveni (judetul Mures) a fost debransat de la reteaua de alimentare cu energie electrica. Acest lucru a dus la incetarea productiei singurului producator de carbid din sud-estul Europei.
Potrivit reprezentantilor SC “Electrica”, masura a fost luata din cauza datoriilor acumulate de companie, dar si ca urmare a faptului ca societatea de la Tarnaveni nu a respectat graficul de reesalonare la plata a acestora. “In momentul in care se va plati contravaloarea facturilor restante, vom vedea daca exista posibilitatea negocierii unui nou grafic”, a declarat directorul filialei din judet a “Electrica”, Ovidiu Georgescu.
Potrivit sursei citate, in graficul din protocolul de reesalonare a datoriilor, semnat in septembrie 2005, in urma medierilor facute de ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres,”Carbid Fox” ar fi trebuit sa achite, pana pe 15 ianuarie, in contul “Electrica Transilvania Sud” suma de 25 de miliarde lei vechi.
In replica, directorul general al companiei din Tarnaveni, Vasile Cerghizan, a lasat sa se inteleaga ca masura dictata de “Electrica” nu produce pagube institutiei. Aceasta, deoarece “Carbid Fox” are in momentul de fata marfa pe stoc in valoare de 77 de miliarde lei vechi.
In ceea ce priveste datoriile acumulate fata de “Electrica”, Vasile Cerghizan a spus ca aceastea ar putea fi preluate de o firma cu care “Carbid Fox” se afla in tratative in prezent.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, convins că România va fi vizitată de turiști qatarezi

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a subliniat miercuri că este încrezător în creșterea numărului de turiști din Qatar care vizitează România, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă