Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

"Bicapa" Tarnaveni, scoasa la mezat de Finante

Datoriile acumulate fata de bugetul de stat de combinatul "Bicapa" de la Tarnaveni (judetul Mures) se situeaza la circa 18 de miliarde lei vechi. Din acestea, potrivit directorului firmei, Stefan Komives, datoria de baza este de 80 de ...

Share

Adriana Cercel 0 comentarii

27.02.2007 - 00:00
Datoriile acumulate fata de bugetul de stat de combinatul "Bicapa" de la Tarnaveni (judetul Mures) se situeaza la circa 18 de miliarde lei vechi. Din acestea, potrivit directorului firmei, Stefan Komives, datoria de baza este de 80 de miliarde lei vechi, diferenta fiind reprezentata de penalitati si dobanzi.
Komives a declarat ca Finantele trec la vanzarea la licitatie a combinatului. "Zilele acestea va fi publicat anuntul, astfel ca, in mod sigur, in luna martie va avea loc licitatia. Va fi tot o privatizare, dar prin executare silita", a spus directorul. El a adaugat ca in aceste zile expertii DGFP s-au aflat in combinat, unde au intocmit ultimele verificari pe baza unui studiu de evaluare anterior.
Directorul SC "Bicapa" SA a mai afirmat ca intentia Finantelor este de a vinde combinatul in intregime si nu pe bucati. Cu toate acestea, daca licitatiile vor esua, nu este exclusa aceasta forma de vanzare. Intr-o astfel de varianta, problema batalurilor cu reziduuri chimice va ramane nerezolvata, iar cei circa 200 de angajati de pe platforma de la Tarnaveni isi vor pierde locurile de munca.
"Oamenii raman pe drumuri si problema batalurilor se va mentine pentru ca nimeni nu va veni sa cumpere batalurile", a explicat Komives. El a afirmat ca o vanzare pe bucati ar fi pe placul celor care vor sa duca "Bicapa" la fier vechi. Directorul a estimat ca dintr-o asemenea afacere ar fi scos un profit frumusel in conditiile in care aici sunt 2-3 mii de tone de fier si zeci de tone de neferoase.
Conducerea SC "Bicapa" SA a purtat o serie de tratative cu un potential investitor strategic, mai precis divizia din Scotia a unui concern american. Investitorul s-a aratat interesat sa preia societatea cu toate problemele ei si sa treaca inclusiv la ecologizarea batalurilor, insa nu se stie daca aceasta se va inscrie la licitatie.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...