"Arca reciclarii", pe valurile Marii Negre

Compania Connex a lansat sambata in statiunea Mamaia programul "Litoral curat", o noua etapa a evenimentelor "Connex pentru viitor". Din ianuarie 2005 Connex aloca un cent la fiecare zece apeluri efectuate in retea pentru sprijinirea ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Compania Connex a lansat sambata in statiunea Mamaia programul "Litoral curat", o noua etapa a evenimentelor "Connex pentru viitor". Din ianuarie 2005 Connex aloca un cent la fiecare zece apeluri efectuate in retea pentru sprijinirea invatamantului, restaurarea monumentelor sau pentru ecologizarea diverselor regiuni ale Romaniei. Pe langa aceste fonduri, programele sociale sunt sustinute si de granturi obtinute de la Vodafone, compania care detine acum operatorul de telefonie mobila.

"Litoral curat" este un program destinat imbunatatirii calitatii mediului. Marian Velicu, vicepresedinte Strategie, Reglementari si Afaceri Publice Connex, a precizat ca programul are in vedere amplasarea de cosuri de gunoi pe plajele judetului Constanta si informarea turistilor in privinta problemelor de mediu. Pentru a duce la bun sfarsit aceste actiuni Connex va fi sprijinita de organizatia nonguvernamentala Mare Nostrum, partener in proiect. "Litoral curat" are trei compenente. Prima se refera la curatarea plajelor. In Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Neptun, Olimp, Saturn, Mangalia, Jupiter, Cap Aurora, Venus, 2 Mai si Vama Veche vor fi amplasate 300 de cosuri de gunoi. Distanta totala acoperita va fi de aproximativ 45 de kilometri. Cosurile au compartimente separate pentru deseuri de hartie, de plastic sau pentru alte tipuri astfel incat reciclarea materialelor sa se efectueze cat mai eficient. Pe tot parcursul programului se vor folosi peste 100.000 de saci de plastic de unica folosinta pentru colectat deseurile. A doua componenta a programului este caravana "Litoral curat". 70 de voluntari Mare Nostrum vor informa si vor educa pe parcursul a 10 saptamani de campanie peste 10.000 de turisti, despre beneficiile reciclarii. La sfarsitul fiecarei saptamani voluntarii vor distribui materiale informative si de educatie ecologica. Fiecare reprezentant al ONG-ului va petrece cate 100 de ore in aceasta campanie de informare.

Vant bun din pupa!

Ultima parte a programului este intitulata "Arca reciclarii". Connex si Mare Nostrum au relizat o ambarcatiune din sticle PET, care va naviga pe tot parcursul sezonului estival de-a lungul litoralului Marii Negre, de la Navodari la Vama Veche. Scopul ei este de a-i sensibiliza inca o data pe turisti, dar si pe constanteni in privinta educatiei ecologice si a importantei reciclarii. Desi inainte de lansare cei implicati in constructia ambarcatiunii spuneau, mai in gluma, mai in serios, ca nu stiu sigur daca va rezista la suprafata apei, "Arca reciclarii" a plutit fara nici un fel de probleme. Pentru programul "Litoral curat" Connex a alocat 100.000 de dolari, dupa cum a anuntat Ken Campbell, Chief Marketing Officer in cadrul companiei, prezent in Mamaia. Din reciclarea materialelor se obtin fonduri, desi nu sunt insemnate ca valoare. Un kilogaram de PET valoreaza 1.000 de lei. Cristina Mihai, coordonator proiect Mare Nostrum, spune ca, desi fondurile stranse nu vor fi importante, ele vor constitui un punct de plecare pentru ca programul "Litoral curat" sa continue si anul viitor.

Citește totul despre:

Comentarii