22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecial"Aradeanca" a inregistrat pierderi din cauza deprecierii monedei nationale

“Aradeanca” a inregistrat pierderi din cauza deprecierii monedei nationale

ARAD. Fabrica “Aradeanca” a inregistrat pierderi dupa noua luni de activitate care s-au cifrat la 122.385 RON, cu 10 la suta mai ridicate decat la sfarsitul trimestrului al treilea din 2004. Directorul general al societatii, Dana Neacsiu, a declarat ca rezultatul este normal in aceasta perioada, deoarece cele mai multe vanzari sunt realizate pe parcursul trimestrului patru al anului.
“Ca urmare, dupa incorporarea profitului aferent ultimelor trei luni ale anului 2005, pierderile anterioare vor fi acoperite”, a spus Dana Neacsiu. Potrivit acesteia, ceilalti indicatori economico-financiari s-au inscris pe un trend descendent. Astfel, cifra de afaceri a societatii s-a diminuat cu 28,3 la suta, ajungand la 596.156 RON. Veniturile totale au scazut cu 2,88 la suta pana la 891.968 RON. Si cheltuielile s-au depreciat, dar nesemnificativ, cifrandu-se la 1.014.353 RON.
“Aradeanca” SA produce jocuri si jucarii, in special papusi, si are un capital social de 568.612 RON, divizat in 227.445 actiuni cu valoarea nominala de 2,5 RON. Compania realizeaza si productie in sistem lohn pentru un partener italian. Acesta furnizeaza materia prima si designul, iar produsele sunt oferite integral la vanzare pe piata italiana.
Directorul general al societatii a adaugat ca printre problemele care au afectat fabrica, anul trecut, s-a numarat si deprecierea monedei nationale. Din aceasta cauza “Aradeanca” a inregistrat pierderi importante.
Pe parcursul acestui an, compania intentioneaza sa isi diversifice gama de produse pentru gradina (pitici) in scopul cresterii vanzarilor pe perioada verii, care in mod normal este destul de nefasta pentru producatorul de jucarii. De asemenea, SC “Aradeanca” vrea sa debuteze si in productia de papusi cu mecanism.
Dana Neacsiu a mai spus ca, in proportie de 80 la suta, productia este destinata pietei interne. “Fabrica nu are magazine de desfacere proprii, deoarece consideram ca cererea pietei autohtone nu poate inca acoperi o oferta specializata doar pe jucarii”, a adaugat directorul companiei.

Cele mai citite

Armata israeliană l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah

Armata israeliană (IDF) a anunţat că l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah în urma unui atac aerian efectuat marţi, relatează The...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....
Ultima oră
Pe aceeași temă