19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecial'Daimler Chrysler" si extinde fabrica din Cugir

'Daimler Chrysler” si extinde fabrica din Cugir

Compania “Daimler Chrysler” isi extinde activitatea in orasul Cugir din judetul Alba. Intentiile societatii germano-americane privesc extinderea capacitatilor de productie prin achizitionarea unor active aflate in adminsitrarea SC “Parcul Industrial Cugir” SA, avand ca actionar unic Consiliul Judetean Alba.
Administratia judeteana a aprobat, in ultima sedinta, un proiect de hotarare privind reducerea capitalului social al SC “Parcul Industrial Cugir” SA cu 1,15 miliarde lei, reprezentand contravaloarea unor active care urmeaza a fi vandute firmei “Star Transmission” SRL Cugir.
Aceasta societate are ca si actionar majoritar concernul “Daimler Chrysler”, iar ca actionar minoritar Compania “Romarm”.
Reprezentantii “Star Transmission” au mentionat, in adresele prin care solicita avizul pentru achizitionarea terenurilor din Cugir, ca in momentul de fata se concureaza pentru noi comenzi, care ar putea duce la triplarea personalului angajat.
In prezent, in cadrul “Star Transmission” lucreaza 300 de angajati. Activitatea acestora este reprezentata de fabricarea rotilor dintate si a pieselor pentru autorismele Mercedes, valoarea exporturilor lunare cifrandu-se la 1 milion de euro.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă