5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiProiect pentru introducerea canalizării în judeţul Ilfov, în valoare de 311 milioane...

Proiect pentru introducerea canalizării în judeţul Ilfov, în valoare de 311 milioane de euro

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Ilfov, Marian Petrache, a prezentat, joi, Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Ilfov, care vizează douăzeci de localităţi.

Proiecvtul are o valoare de peste 311 milioane de euro, din fonduri POIM, acesta fiind, potrivit oficialilor CJ Ilfov, cel mai mare contract cu fonduri europene nerambursabile al unui judeţ din România pentru realizarea infrastructurii de apă şi canalizare. 

„Faptul că, după 4 ani de negocieri, de frâne, de ajustări la proiect, reuşim să plecăm la drum cu o  finanţare de 311 de milioane de euro este un succes! Niciun judeţ din România nu a primit atât de mulţi bani nerambursabili pentru apă-canal. Dar, adevăratul succes va fi să reuşim să cheltuim aceşti bani, în timpul alocat. Iar asta depinde numai de noi. Trebuie să fim conştienţi că nu e proiectul lui Petrache, nu e proiectul Consiliului Judeţean, este proiectul judeţului, iar dumneavoastră faceţi parte din el, administraţi localităţi care au nevoie de această investiţie. Cu toţii vrem ca lucrările să se termine cât mai repede, dar scopul nostru principal este să fie executate la calitate maximă, iar proiectul să devină sustenabil. Pentru că numai astfel va aduce beneficii majore locuitorilor şi întregului judeţ”, a declarat Marian Petrache, preşedinte CJ Ilfov.

Prin intermediul proiectului vor beneficia de acces la apă sigură din punct de vedere calitativ şi cantitativ 193.246 locuitori, iar 148.239 de familii vor fi conectate la reţeaua de canalizare.

Proiectul vizează realizarea a peste 580 de kilometri de reţea de distribuţie a apei potabile şi reabilitarea a şapte kilometri de reţea deja existentă. De asemenea, se va realiza reţea de canalizare pe o lungime de 757,4 kilometri. Se vor construi 24 de bazine de înmagazinare şi 12 staţii de epurare.

În perioada 2010-2016, judeţul Ilfov a beneficiat de o investiţie pe fonduri europene nerambursabile, prin POS MEDIU, de aproape 80 de milioane de euro. A fost realizată infrastructura de apă şi de canalizare pentru 60.000 de locuitori din 8 localităţi: Pantelimon, Dobroeşti, Bragadiru, Cornetu, Ciorogârla, Domneşti, Cernica şi Brăneşti.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă