7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiProgramul Rabla pentru electrocasnice va fi lansat în 15 decembrie

Programul Rabla pentru electrocasnice va fi lansat în 15 decembrie

Programul Rabla pentru Electrocasnice, ediția 2020, începe pe 15 decembrie și are disponibile fonduri în valoare de 40 milioane lei. Cel puțin 100.000 români ar putea beneficia de tichetele valorile prin care se diminuează valoarea apartelor noi achiziționate.

„Există o mare aşteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu faţă de anul 2018. Toţi ne ajutăm acasă de astfel de echipamente şi ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou şi modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român îşi va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi.”, a anunțat joi Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Programul din acest an a introdus pe lista echipamentelor finanțate prin Administrația Fondului pentru Mediu patru produse noi: aspiratoare, uscătoare de rufe, laptop-uri și tablete.

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele 9 echipamente finanțate este: 500 lei pentru un laptop; 400 lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere, combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe, mașini de spălat vase; 300 lei pentru tablete și mașini de spălat rufe; 200 lei pentru aspiratoare.

Administrația Fondului pentru Mediu va emite electronic voucherele după înscrierea pe site a solicitantului, cu precizarea echipamentului pentru care se solicită finanțare. Voucherul va avea un cod unic cu o valabilitate de 15 zile și va fi folosit la orice comerciant autorizat doar după predarea la schimb a echipamentului vechi.

Un solicitant poate obține mai multe vouchere dar numai pentru câte un produs din fiecare tip. Echipamentul vechi ce se va preda comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou, cu excepția uscătoarelor de rufe și a mașinilor de spălat vase pentru care sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului, a precizat Ministerul Mediului.

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă