Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Programul Oficial de Internship al Guvernului - ediţia 2019, modificat

Studenţii şi tinerii absolvenţi pot aplica pentru înscrierea la Programul de internship al Guvernului până pe data de 26 mai 2019.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2019 - 11:03

Perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână pentru a oferi posibilitatea cât mai multor tineri să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituţii şi autorităţi publice.

Echipa de organizare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, coordonată de secretarul de stat Oana Pintilei, s-a întâlnit, în perioada 6-15 mai a.c., cu studenţii din marile centre universitare: Bucureşti, Craiova, Iaşi, Suceava, Cluj şi Timişoara.

Organizatorii au prezentat studenţilor oportunităţile Programului de Internship şi i-au încurajat să aplice pentru unul din locurile disponibile în această ediţie.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2019 a Programului de Internship este structurat astfel:

* 10 aprilie - 26 mai: depunerea candidaturilor;

* 27 - 28 mai: evaluarea dosarelor;

* 29 mai: publicarea rezultatelor;

* 29 mai - 5 iunie: evaluarea aplicaţiilor;

* 6 iunie: publicarea rezultatelor;

* 12 iunie - 26 iunie: interviuri Skype;

* 28 iunie: anunţarea rezultatelor finale;

* 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;

* 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Înscrierile se fac online, iar formularul de înscriere este disponibil pe site-ul http://internship.gov.ro/

Programul este destinat tinerilor români, studenţi sau absolvenţi ai unei universităţi din România ori din străinătate. Tinerii interesaţi au astfel posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administraţia publică centrală şi să aplice cunoştinţele dobândite în cadrul programelor de studii.

Totodată, acest program va include participarea internilor la discuţii şi întâlniri de lucru cu miniştri, secretari de stat, specialişti în diferite domenii de competenţă, precum şi la training-uri şi workshop-uri tematice.

Pe perioada Programului, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară, în cuantum de 2.080 lei brut iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorilor.


Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria.

În 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor şi departamentelor conduse de miniştri şi miniştri-delegaţi, cu participarea a peste 150 de tineri. În anul 2015, au fost 300 de interni în instituţiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituţii publice, în 2017, 100 de tineri au urmat acest program, iar anul trecut au participat 200 de tineri.

Comentarii