Programele de creştere a porcilor şi cel pentru apicultori vor continua

Guvernul va aproba, prin două acte normative, continuarea programelor de creştere a porcilor şi cel pentru apicultori, a declarat miercuri prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2019 - 17:49

"Avem pe ordinea de zi două acte normative prin care sprijinim şi în acest an fermierii şi apicultorii. Vom continua programul început de Guvern, în cursul anului trecut, pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele Bazna şi Mangaliţa, în vederea producerii cărnii de porc. Alocăm în acest an 4,6 milioane de lei, fonduri prevăzute în bugetul Ministerului Agriculturii. De asemenea, vom continua într-o formă simplificată programul naţional destinat apicultorilor pentru care sunt asigurate 33,4 milioane de lei, bani proveniţi în egală măsură din fonduri naţionale şi fonduri europene", a spus premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern.

În acelaşi timp, a adăugat ea, Executivul continuă să ofere fermierilor subvenţiile la timp.

''Chiar astăzi au intrat în conturile României aproximativ 125 milioane de euro de la Uniunea Europeană. Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, m-a informat că procesul de depunere a cererilor unice de plată decurge conform calendarului. Până la această dată au depus cereri peste 340.000 de fermieri, cu 16.150 mai mult decât anul trecut. Este un semn bun, care arată că măsurile luate de Guvernul României sunt apreciate de fermieri, fapt ce ne dă încredere că şi acest an va fi un an bun pentru agricultură", a afirmat Dăncilă.

Premierul a salutat în context decizia luată de Comisia pentru agricultură din Parlamentul European, de eliminare a plafonării obligatorie a subvenţiilor.

"Soluţia adoptată, pe care România a susţinut-o puternic, aduce avantaje atât marilor fermieri, cât şi fermelor mici şi mijlocii din Uniunea Europeană", a mai declarat Dăncilă.

Comentarii