16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrognoză specială pentru Capitală

Prognoză specială pentru Capitală

“Cerul va fi senin în prima parte a intervalului, apoi va deveni variabil. Vântul se va intensifica începând cu dimineaţa zilei de vineri (18 septembrie) şi va atinge viteze la rafală, în general de 40 – 50 km/h. Temperatura minimă va fi de 15 – 17 grade, iar cea maximă mai scăzută decât în ziua precedentă şi se va situa în jurul valorii de 25 de grade”, precizează meteorologii.

ANM a emis joi o atenţionare Cod galben de vânt puternic în 10 judeţe din sudul şi estul ţării, valabilă până vineri la ora 16:00.

Astfel, începând de vineri dimineaţa, în Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h şi izolat în jur de 70 km/h, îndeosebi pe litoral.

Judeţele atenţionate de meteorologi sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Potrivit meteorologilor, intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile vestice şi pe arii mai restrânse în rest, în general, cu viteze de 45 – 55 km/h. De asemenea, temperatura va scădea accentuat, iar la finalul săptămânii vremea va deveni răcoroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. În depresiunile intra-montane izolat vor fi condiţii de brumă. 

Cele mai citite

Ucraina s-a retras brusc din acordul cu Rusia, mediat de Turcia, privind cerealele

Rusia şi Ucraina au negociat două luni cu ajutorul medierii Turciei restabilirea înţelegerii care a permis până în iulie anul trecut exportul cerealelor ucrainene...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă