Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prognoza meteo. Vreme caldă pentru final de septembrie

Prognoza meteo. Vreme caldă pentru final de septembrie

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.09.2019 - 10:07

Dumincă mai cresc temperaturile şi vom avea vreme caldă pentru final de septembrie, mai ales în sud şi în sud-est.
În regiunile nordice şi pe la munte, se mai strâng norii însă ploile pot să apară doar izolat. Maximele termice se vor situa între 20 de grade în depresiuni şi 30 de grade Celsius în Lunca Dunării.

Cum va fi vremea în fiecare zonă

În Dobrogea şi cu Bărăganul, amosfera va fi plăcută, cu mult soare şi un vânt mai activ. După prânz, temperaturile urcă spre 28 de grade Celsius.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se face mai cald. Va fi soare, apar şi câţiva nori dar sunt nori de vreme bună. Termometrele vor indica în jur de 26 de grade.

Vedem soarele şi în restul Moldovei. Prin Bucovina şi la munte, mai apar câţiva nori şi s-ar putea să picure puţin. Se mai încălzeşte şi la amiază se vor atinge cel mult 26 de grade Celsius.

n nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă înnorări dar şi perioade cu soare. Ploile pot să apară doar sporadic, mai ales în Maramureş iar maximele se vor situa în jurul valorii de 22 de grade.

În vestul ţării, aşteptam vreme frumoasă cu mult soare iar temperaturile urcă la fel de mult ca ieri.

În ţinuturile centrale, atmosferă va fi plăcută. Soarele se arata peste tot şi doar pe la munte se înnorează temporar şi pot să vină 2-3 stropi de ploaie. La altitudini mari, vântul va avea intensificări, se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi 25 de grade în vestul provinciei. Până la ora 9, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Harghita. Vizibilitatea este mult scăzută!

În sud-vest, găsim soare şi vreme plăcută. Se face mai cald şi după prânz vom avea temperaturi de vară. Şi în sudul ţării, atmosferă va fi însorită, mai cresc temperaturile şi la amiază în Lunca Dunării, se vor înregistra 30 de grade Celsius.

Zile de vară în Capitală. 31 de grade la prânz
 
Urmează încă o zi caldă şi frumoasă. Se încălzeşte şi după prânz se vor înregistra 28-29, valori neobişnuit de mari pentru dată din calendar. Începem săptămâna cu soare şi temperaturi ridicate, de până la 31 de grade. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei.

Marţi atmosfera va fi însorită, temperaturile scad uşor însă chiar şi aşa vor depăşi cu mult normalul perioadei. Miercuri, aşteptam încă o zi de vară cu mult soare şi 30 de grade în termometre. Cerul va fi curat, vântul activ iar minimă va ajunge pe la 16 grade.

Ploaie și soare în zonele montane
 
În zonele de munte, duminică aşteptam temperaturi ridicate pentru această perioadă. Se anunţă vreme bună în ansamblu, mai apar câţiva nori în masivele vestice, nordice şi în cele sudice şi izolat va ploua slab. Vântul se înteţeşte pe creste iar dimineaţa şi noaptea, pe vãi şi în depresiuni, e posibil să apară ceata.

Luni, vreme se menţine caldă, iar din a doua parte a zilei aşteptam ploi slabe în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va prinde putere pe creste şi la rafalã se vor depăşi viteze de 90 km/h.

Marţi se răcoreşte uşor însă atmosferă va fi însorită şi caldă iar vântul va prinde putere pe crestele montane! Miercuri se face mai cald şi va predomina vreme frumoasă. Spre seară, în masivele nord-vestice izolat va ploua slab.

În noaptea următoare, norii se vor extinde treptat şi vor fi averse locale în Carpaţii Occidentali, în vestul Meridionalilor şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Comentarii