3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrognoza meteo pentru următoarea lună. Unde va fi caniculă și unde va...

Prognoza meteo pentru următoarea lună. Unde va fi caniculă și unde va ploua

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 20 – 27 august, temperatura aerului va fi mai ridicată decât normalul climatologic în toată ţara, cu abateri mai mari în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale. Totodată, cantităţile de precipitaţii vor fi uşor deficitare, îndeosebi în regiunile extra-carpatice, cu excepţia zonelor de munte, unde local se poate semnala o tendinţă spre excedent.

În intervalul 27 august – 3 septembrie, valorile termice vor fi în general uşor mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii la nivelul întregii ţări, iar cantităţile de precipitaţii pot fi excedentare în jumătatea de sud-vest a ţării şi apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului. De asemenea, în prima săptămână a lunii septembrie (3 – 10), temperatura aerului va fi, în general, mai ridicată decât media perioadei în toate regiunile, cu abateri mai mari, la nivel local, îndeosebi în cele din nord-vest, nord şi centru. În plus, la nivelul întregii ţări, regimul pluviometric se va încadra în general în limite normale, se precizează în prognoza meteo.

În ceea ce priveşte regimul termic pentru perioada 10 – 17 septembrie, meteorologii precizează că, în majoritatea regiunilor, temperatura aerului va avea valori în general mai ridicate decât normalul climatologic al săptămânii, posibil cu abateri mai mari local în jumătatea de nord. În acelaşi timp, precipitaţiile pot fi uşor excedentare, local în zonele montane, precum şi în vestul şi sudul teritoriului şi apropiate de normele climatologice ale intervalului în rest.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. ANM menţionează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă