15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiProfesor, cercetat pentru că a oferit studenţilor subiectele de licenţă

Profesor, cercetat pentru că a oferit studenţilor subiectele de licenţă

DNA a anunţat că Dascălu Ştefan Gabriel, cadru universitar al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, cercetat pentru infracţiunea de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii a semnat un acrid de recunoaştere a vinovăţiei.

”Inculpatul Dascălu Ştefan Gabriel, în calitate de cadru universitar al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi persoană care a participat la elaborarea subiectelor la disciplina Combaterea Criminalităţii Organizate pentru sesiunea de licenţă din iulie 2017, la data de 03.07.2017, cu o zi înainte de derularea examenului de licenţă, a dat la doi studenţi subiectele ce urmau să se regăsească în grilele de la materia de specialitate, la examenul din data de 04.07.2017, informaţii ce aveau caracter nepublic la momentul furnizării şi pe care cele două persoane le-au transmis colegilor de grupă. Ca urmare, 30 din cei 32 de studenţi care au participat la examenul de licenţă la specialitatea respectivă au obţinut astfel un folos necuvenit constând în obţinerea notei 9,70 la examen şi promovarea examenului de licenţă”, au transmis reprezentanţii DNA.

Potrivit acestora, în prezenţa avocatului, Dascălu Ştefan Gabriel ”a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate”.
Profesorul a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani.

”Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector III şi Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare pe o perioadă de 60 zile lucrătoare”, au mai precizat reprezentanţii DNA.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

 

Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!

Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igiena și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Există anumite situații în care acest aspect...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...
Ultima oră
Pe aceeași temă