Probleme cu apa potabilă la Galaţi: Şcolile şi spitalele, alimentate cu cisterne

Peste o sută de mii de gălăţeni au rămas, joi, fără apă rece la robinete din cauza unei lucrări care presupune oprirea unei staţii de repompare. Patru cisterne cu apă vor aproviziona oraşul, prioritate având unităţile medicale şi de învăţământ, transmite Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.10.2018 - 10:41

Societatea Apă Canal a demarat, joi, lucrările de reabilitare a unei staţii de repompare, ceea ce va duce la oprirea apei pentru o perioadă de 16 ore. Astfel, până la miezul nopţii, peste o sută de mii de oameni, care locuiesc în 11 cartiere din Galaţi, rămân fără apă rece la robinete.

„Reabilitarea Staţiei de Repompare Fileşti reprezintă unul din cele mai ample şi complexe obiective ale contractului de lucrări din municipiul Galaţi şi presupune lucrări de anvergură în incinta staţiei. Investiţia este finanţată cu fonduri europene, ceea ce implică obligativitatea respectării cu stricteţe a termenelor de execuţie din contract. Anvergura, complexitatea şi importanţa lucrărilor ce vor fi executate impune scoaterea din funcţiune a obiectivului Staţia de repompare Fileşti. Prima oprire, necesară pentru a crea premisele începerii execuţiei lucrărilor s-a stabilit pentru 18 octombrie 2018, intervalul orar 08.00 – 24.00.Societatea Apa Canal SA Galaţi va proceda în intervalul orar anterior menţionat la întreruperea alimentării cu apă potabilă a tuturor consumatorilor racordaţi din Staţia de repompare Fileşti şi Rezervorul din str. Traian”, au anunţat reprezentanţii societăţii Apă Canal.

În zona afectată de restricţii sunt 25 de unităţi de învăţământ care nu au suspendat cursurile, dar au micşorat programul şi i-au rugat pe părinţii preşcolarilor şi ai şcolarilor din ciclul primar să le pună copiilor la pachet apă şi alimente.

„Nu avem nicio solicitare de la o şcoală, grădiniţă, pentru suspendarea cursurilor. Unităţile aflate în zonele afectate îşi modifică orarul, vor avea program mai scurt. Conform regulamentului, dacă o unitate vrea să suspende cursurile, decizia se ia în Consiliul de Administraţie al şcolii şi apoi se trimite o înştiinţare la Inspectoratul şcolar”, a explicat, la solicitarea Mediafax, purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

În perioada în care va fi oprită apa rece, patru cisterne ale societăţii Apă Canal vor sta la dispoziţia gălăţenilor, prioritate având şcolile şi spitalele.

„Vom avea patru cisterne cu apă pentru situaţii speciale. Oricine le poate solicita la dispeceratul societăţii. Avem o cantitate mare de apă ca rezervă pentru că în zona cu restricţii se află aproximativ 25 de şcoli şi câteva unităţi medicale”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu.

Lucrarea de joi este cuprinsă în Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă si Apă Uzată în Judeţul Galaţi, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructura Mare.

Comentarii