Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reuters (Londra): Connor Reed, originar din țara Galilor, locuiește în Wuhan

Primul britanic infectat de Covid - 19: ,,Oamenii, individual, trebuie să-l gestioneze singuri!

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2020 - 17:48

LONDRA (Reuters) - Connor Reed lucra la Wuhan când a contractat coronavirusul la sfârșitul lui 2019, suferind simptome obișnuite de frig, apoi gripă și, în cele din urmă, pneumonie care a dus la internarea sa și la lupta pentru a respira.
Jurnaliștii Ben Dangerfield și Alexandra Hudson, Reuters, descriu boala cauzată de virsul Wuhan chiar din interviul britanicului Connor Reed, una dintre victime, în prezent vindecat.

Acum complet recuperat după o lună de boală și aflat încă în Wuhan, unde a izbucnit prima dată epidemia, Connor Reed, de 25 de ani, s-a adaptat la ,,noul normal” din orașul aflat în stare de carantină încă de la sfârșitul lunii ianuarie.
„Am avut prima dată o răceală - doar o răceală de zi cu zi. Am devenit apoi mai bine înainte să mă înrăutățesc. Așa că de la frig am progresat în gripă ... cu siguranță cea mai gravă gripă pe care am avut-o.
,,Îmi revenisem (din gripă) și atunci am avut pneumonie. Etapa pneumoniei a fost când am mers la spital.”
La momentul admiterii sale, autoritățile din China nu erau pe deplin conștiente de amploarea izbucnirii noului virus. Reed a primit confirmarea la sfârșitul lui decembrie că avea COVID-19.
„Când am avut simptomele gripei, am simțit că aș fi fost lovit de un camion ... Cu toate acestea, nu a fost pericol pentru viață. “
„Când am avut pneumonie, acesta a fost punctul în care a devenit destul de grav. Am simțit că aș putea folosi doar jumătate din capacitatea pulmonară și fiecare respirație nu era suficientă, pur și simplu nu puteam să primesc suficient aer. ”
Reed a spus că părea că respiră ,,printr-o pungă de hârtie” și ca și cum ar fi în plămânii săi lucruri care nu s-ar schimba.

Dar, ca un tânăr care nu era într-o stare critică și cu spitalul care se confrunta cu un aflux de oameni, Reed a fost trimis acasă să se odihnească. Acum așteaptă cu nerăbdare ridicarea carantinei până la jumătatea lunii viitoare. Autoritățile chineze consideră că valul se transformă în favoarea lor, iar în unele industrii vitale din Wuhan se poate relua activitatea. Președintele Xi Jinping a vizitat săptămâna aceasta zonele industriale din Wuhan pentru prima dată de la începutul focarului.


„Dacă eliberează prea devreme o carantină ... ne vom întoarce de unde am plecat. Este mai bine să fii extrem de prudent decât să nu fii suficient de prudent ", a spus Reed.
„Totul s-a schimbat, de la modul în care mergem la cumpărături până la modul în care administrăm casa ... Toată lumea a avut timp să se adapteze și toți ne-am adaptat. Este un caz despre oameni care se descurcă cel mai bine cu ceea ce au ”, a spus el. El consideră că guvernul chinez s-a ocupat cât a putut de mult de epidemie, iar datorită naturii societății chineze, s-au putut lua măsuri stricte pe care oamenii le-ar respecta.

Pe măsură ce focarul accelerează în afara Chinei, Reed spune: „Cu siguranță, alte guverne pot învăța din aceasta. Cu toate acestea, fiecare țară și fiecare guvern în parte au responsabilități diferite și lucruri diferite pe care le pot face ”.

„De asemenea, oamenii, individual, trebuie să-l gestioneze singuri și să-și ia singuri precauțiile. Nu se pot baza prea mult pe guvern. ”

 

Comentarii