9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimul britanic infectat de Covid - 19: ,,Oamenii, individual, trebuie să-l gestioneze...

Primul britanic infectat de Covid – 19: ,,Oamenii, individual, trebuie să-l gestioneze singuri!

LONDRA (Reuters) – Connor Reed lucra la Wuhan când a contractat coronavirusul la sfârșitul lui 2019, suferind simptome obișnuite de frig, apoi gripă și, în cele din urmă, pneumonie care a dus la internarea sa și la lupta pentru a respira.
Jurnaliștii Ben Dangerfield și Alexandra Hudson, Reuters, descriu boala cauzată de virsul Wuhan chiar din interviul britanicului Connor Reed, una dintre victime, în prezent vindecat.

Acum complet recuperat după o lună de boală și aflat încă în Wuhan, unde a izbucnit prima dată epidemia, Connor Reed, de 25 de ani, s-a adaptat la ,,noul normal” din orașul aflat în stare de carantină încă de la sfârșitul lunii ianuarie.
„Am avut prima dată o răceală – doar o răceală de zi cu zi. Am devenit apoi mai bine înainte să mă înrăutățesc. Așa că de la frig am progresat în gripă … cu siguranță cea mai gravă gripă pe care am avut-o.
,,Îmi revenisem (din gripă) și atunci am avut pneumonie. Etapa pneumoniei a fost când am mers la spital.”
La momentul admiterii sale, autoritățile din China nu erau pe deplin conștiente de amploarea izbucnirii noului virus. Reed a primit confirmarea la sfârșitul lui decembrie că avea COVID-19.
„Când am avut simptomele gripei, am simțit că aș fi fost lovit de un camion … Cu toate acestea, nu a fost pericol pentru viață. “
„Când am avut pneumonie, acesta a fost punctul în care a devenit destul de grav. Am simțit că aș putea folosi doar jumătate din capacitatea pulmonară și fiecare respirație nu era suficientă, pur și simplu nu puteam să primesc suficient aer. ”
Reed a spus că părea că respiră ,,printr-o pungă de hârtie” și ca și cum ar fi în plămânii săi lucruri care nu s-ar schimba.

Dar, ca un tânăr care nu era într-o stare critică și cu spitalul care se confrunta cu un aflux de oameni, Reed a fost trimis acasă să se odihnească. Acum așteaptă cu nerăbdare ridicarea carantinei până la jumătatea lunii viitoare. Autoritățile chineze consideră că valul se transformă în favoarea lor, iar în unele industrii vitale din Wuhan se poate relua activitatea. Președintele Xi Jinping a vizitat săptămâna aceasta zonele industriale din Wuhan pentru prima dată de la începutul focarului.

„Dacă eliberează prea devreme o carantină … ne vom întoarce de unde am plecat. Este mai bine să fii extrem de prudent decât să nu fii suficient de prudent “, a spus Reed.
„Totul s-a schimbat, de la modul în care mergem la cumpărături până la modul în care administrăm casa … Toată lumea a avut timp să se adapteze și toți ne-am adaptat. Este un caz despre oameni care se descurcă cel mai bine cu ceea ce au ”, a spus el. El consideră că guvernul chinez s-a ocupat cât a putut de mult de epidemie, iar datorită naturii societății chineze, s-au putut lua măsuri stricte pe care oamenii le-ar respecta.

Pe măsură ce focarul accelerează în afara Chinei, Reed spune: „Cu siguranță, alte guverne pot învăța din aceasta. Cu toate acestea, fiecare țară și fiecare guvern în parte au responsabilități diferite și lucruri diferite pe care le pot face ”.

„De asemenea, oamenii, individual, trebuie să-l gestioneze singuri și să-și ia singuri precauțiile. Nu se pot baza prea mult pe guvern. ”

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

România ajută Republica Moldova să intre în UE dar Ciolacu are o propunere directă. “Avem o variantă și mai scurtă de a fi în...

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat că populația Republicii Moldova dorește să trăiască într-un stat care să-i ofere prosperitate și siguranță,...
Ultima oră
Pe aceeași temă