22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimele nereguli în campania electorală, sancționate de Poliție

Primele nereguli în campania electorală, sancționate de Poliție

În prima săptămână a campaniei electorale s-au desfășurat 93 de manifestări electorale în municipiul Bucureşti și în aproape 70 de localități din 23 de județe, în principal, sub formă de întâlniri cu alegătorii sau caravană. Efectivele MAI au fost prezente pentru menținerea ordinii publice și pentru a se asigura că sunt respectate normele de protecție sanitară.

În seara zilei de 2 septembrie, 18 persoane care făceau parte dintr-o caravană nu au respectat măsurile sanitare stabilite în context electoral, deși au primit recomandările necesare, la începutul activității, de la echipajul de jandarmi aflat la fața locului. Astfel că s-a impus luarea măsurii sancționării. Toate persoanele au fost legitimate, urmând să primească acasă procesul-verbal de sancționare.

În primele șapte zile ale campaniei electorale, au fost înregistrate 147 de sesizări circumscrise contextului electoral, 95 făcând referire la posibile contravenții, iar aproximativ 20 la posibile infracțiuni.

În urma verificărilor efectuate până acum, mai mult de 10 la sută dintre sesizări NU s-au confirmat.

Pentru contravențiile constatate în prima săptămână de campanie electorală, s-au aplicat 39 de amenzi, în valoare de peste 28.000 de lei şi 21 de avertismente scrise. În privința infracțiunilor, se efectuează în continuare cercetări.

Cele mai multe fapte ilegale sesizate au fost distrugerea sau deteriorarea materialelor de propagandă electorală, nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală ce pot fi utilizate în campania electorală, afișarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale  și coruperea alegătorilor.”

Cele mai citite

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...
Ultima oră
Pe aceeași temă