9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimarul Negoiţă, plângere penală la Parchetul General

Primarul Negoiţă, plângere penală la Parchetul General

“Discutăm de două terenuri din parcul IOR, dar nu numai. Din nefericire, sunt multe astfel de situaţii, astfel de speţe în Sectorul 3, dar, din ce am înţeles, în tot Bucureştiul. (…) Trebuie ca instituţia la care mă adresez acum să identifice membrii acestei grupări organizate”, a declarat Negoiţă, la intrarea în Parchetul General.

El a spus că Sectorul 3 a pierdut zeci de hectare şi a precizat că mai multe şcoli şi grădiniţe din această zonă administrativă şi-au pierdut spaţiile.

Primarul Sectorului 3 a spus că proprietarii au avut sprijin “masiv” din partea instituţiilor statului. În opinia lui Negoiţă, “această grupare organizată, acest grup infracţional” este vinovat de tot ce s-a întâmplat. Întrebat de jurnalişti dacă sunt implicaţi foşti primari ai Capitalei, el a răspuns afirmativ.

“Păi una dintre retrocedările celebre a fost semnată de către domnul Băsescu în ultima zi de mandat, următoarea zi era deja la Cotroceni”, a precizat Negoiţă, menţionând că se referă la un teren semnificativ din zona IOR.

Chestionat de gazetari de ce face dezvăluirile acum, edilul a răspuns că până în prezent nu a avut imaginea “atât de completă”.

“Pur şi simplu permanent şi mai ales de când am început să vorbim mai mult despre aceste teme încep să ajungă la mine informaţii şi sunt foarte nerăbdător, nu neapărat acum, când depun această sesizare penală, ci aştept cu multă nerăbdare să vin să dau declaraţii în acest dosar, pentru că sunt într-adevăr lucruri foarte interesante”, a adăugat Negoiţă.

Robert Negoiţă declara pe 4 iulie că va depune plângeri penale în cazurile privind retrocedările de spaţii verzi, parcuri, curţi de şcoli sau grădiniţe.

“M-am hotărât să depun plângere penală pentru tot ce s-a întâmplat în Sectorul 3, dar nu doar în Sectorul 3, referitor la tot ce înseamnă retrocedări. Retrocedări de spaţii verzi, retrocedări de parcuri, retrocedări de curţi de şcoli, grădiniţe şi aşa mai departe”, anunţa Negoiţă.

Cele mai citite

Îți dorești un birou impecabil? Alege accesorii și instrumente de birou personalizate

Biroul tău nu este doar un simplu spațiu de lucru. Este un loc în care petreci cel puțin 8 ore în fiecare zi. Un...

Se schimbă legea RCA. Șoferii vor primi amenzi de 10.000 de lei

Șoferilor li se pregătesc noi amenzi ce vor fi adoptate în Parlament. Este vorba despre amenzi mai mari pentru cei care nu dețin polițe...

Un avion TAROM a fost lovit de trăsnet. Niciun om nu a fost rănit

Un avion al Companiei TAROM cu pasageri la bord, care urma să realizeze un zbor București - Chișinău, a fost lovit de trăsnet. Accidentul s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă