Primarul Mihai Chirica este acuzat de şeful PSD Iaşi că blochează proiectul şoselei de centură

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, susţine că primarul Mihai Chirica blochează proiectul şoselei de centură a Iaşiului, acuzând municipalitatea că apără interesele dezvoltatorilor imobiliari care construiesc blocuri pe traseul acestei artere.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2019 - 17:43

Maricel Popa l-a acuzat, joi, într-o conferinţă de presă, pe edilul Mihai Chirica că blochează proiectul variantei de centură pentru traficul greu din municipiul Iaşi "din incompetenţă, din calcul politic meschin sau din interes pentru dezvoltatorii imobiliari prezenţi la botezul copiilor săi”.

"Pe 19 august a expirat termenul de depunere a ofertelor la proiectarea şi execuţia lucrărilor la varianta de ocolire pentru traficul greu. Pe 19 august puteam avea un constructor care să înceapă proiectarea şi execuţia acestui tronson. Din cauza lui Mihai Chirica nu se vor întâmpla acum aceste lucruri”, a spus liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Maricel Popa.

El a afirmat că există bani alocaţi de Guvern pentru acest proiect, respectiv 46,39 de milioane de lei credite bugetare şi 187,68 milioane de lei credite de angajament.

"Primăria Iaşi refuză să răspundă unor solicitări ale autorităţii contractante - CNAIR, cu privire la clarificarea activităţii de mutare/protejare a utilităţilor pe sectoarele de suprapunere a variantei de ocolire cu arterele rutiere din municipiul Iaşi. Solicitarea CNAIR a venit urmare a unor clarificări cerute de constructorii interesaţi să înscrie o ofertă pentru execuţia acestei lucrări. Din acest motiv, termenul de depunere al ofertelor a fost prelungit până pe 19 septembrie. Până atunci, să sperăm că Primăria Iaşi va oferi un răspuns asupra unor aspecte legate de acest obiectiv”, a precizat Maricel Popa.

Liderul local PSD spune că Primăria Iaşi şi-a asumat încă din 2009 relocarea utilităţilor pe sectoarele unde şoseaua de centură se suprapune cu arterele din municipiu, printr-un document semnat chiar de Mihai Chirica, în calitate de director tehnic al Primăriei în acea perioadă.

"Cu toate că Guvernul, Consiliul Judeţean, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi încearcă deblocarea lucrurilor, Primăria Iaşi refuză să colaboreze şi nu îşi asumă niciuna dintre obligaţiile care îi revin. Sunt nevoit să arăt spre Mihai Chirica, primarul Iaşului, care intenţionat blochează acest proiect. Fie o face în scop electoral, fie pentru că trebuie să apere interesele imobiliare ale celor cărora le-a dat autorizaţie de construire în zona unui obiectiv de investiţii de interes judeţean şi acum nu ştie cum să dreagă lucrurile. Sunt blocuri care se vor construi chiar la limita drumului”, a declarat Maricel Popa.

El l-a acuzat pe edilul Iaşiului că procedează "în mod incorect şi imoral pentru a satisface capriciile unor dezvoltatori imobiliari”.

Comentarii