Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primarul demis al municipiului Sibiu a contestat ordinul privind încetarea mandatului său

Primarul demis al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a contestat, miercuri, ordinul prefectului privind încetarea mandatului său şi a cerut magistraţilor să dispună suspendarea executării acestuia. Cele două dosare se află pe rolul Tribunalului Sibiu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.07.2019 - 16:54

Reprezentanţii Tribunalului Sibiu au anunţat că, miercuri, primarul demis al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a contestat ordinul prefectului Adela Muntean privind încetarea mandatului.

Pe rolul Tribunalului Sibiu, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, s-au înregistrat dosarele 2075/85/2019 şi 2080/85/2019.

Primul dosar are ca obiect ”Constatare nulitate Ordin nr. 262/03.07.2019”, părţile implicate fiind, în calitate de contestator, Astrid Fodor, iar ca intimaţi Instituţia Prefectul Judeţului Sibiu Şi prefectul judeţului Sibiu - Muntean Maria Adela.

”Prin contestaţia formulată împotriva Ordinului nr. 262/3.07.2019 privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora din 03.07.2019, emis de Instituţia Prefectului Judeţul Sibiu, şi Prefectul Judeţului Sibiu - Muntean Maria-Adela, s-a solicitat ca în baza probatoriului ce va fi administrat, instanţa să dispună: Constatarea nulităţii Ordinului nr. 262/03.07.2019, întrucât este emis în mod nelegal; Repunerea părţilor în situaţia anterioară cu plata indemnizaţiei cuvenite începând cu data emiterii ordinului şi până la reluarea funcţiei de primar al Municipiului Sibiu şi cheltuieli de judecată”, a transmis Tribunalul Sibiu.

Sursa ciată a precizat că dosarul nr. 2080/85/2019 are ca obiect ”suspendare executare act administrativ - Ordinul nr. 262/03.07.2019”.

Prefectul de Sibiu, Adela Munteanu, a semnat, în 3 iulie, ordinul privind încetarea mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor. Aceasta a fost declarată în incompatibilitate, printr-o sentinţă definitivă a Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fodor a făcut parte, pe vremea când era viceprimar, din consiliile de administraţie a două unităţi de învăţământ.

Atribuţiile sale au fost preluate de viceprimarul FDGR al municipiului Sibiu, Corina Bokor.

Comentarii

loading...