13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimăria Sectorului 4 a început distribuirea lemnelor de foc pentru familiile cu...

Primăria Sectorului 4 a început distribuirea lemnelor de foc pentru familiile cu venituri mici

 

Ajutorul, constând în lemne de foc, se acordă persoanelor singure, pensionarilor și familiilor cu venituri mici.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 4, persoanele singure, pensionarii și familiile cu venituri sub minimul pe economie, locuitori ai Sectorului 4, pot primi ajutoare pentru încălzirea locuinței constând în material lemnos, rezultat din toaletarea copacilor de către S.C. ADP4 S.A., în limita stocurilor existente.

„Sunt oameni în Sectorul 4 care depind de acest ajutor, iar noi vom face tot posibilul să îi sprijinim. Cu aceste lemne vor reuși să-și încălzească locuințele pentru o perioadă bună de timp“, a declarat Marian Goleac, directorul general al S.C. ADP4 S.A.

 

Anchetă la domiciliul ­solicitantului

Pentru a putea beneficia de această facilitate, cei care îndeplinesc condițiile legale trebuie să depună o cerere, la sediul DGASPC Sector 4 din Bulevardul Metalurgiei nr. 89, în incinta Grupului Școlar „Miron Nicolescu“. Cererea trebuie să fie însoțită de următoarele documente justificative: copii ale actelor casei, cărții de identitate, talonului de pensie, sau adeverinței de salariu, în funcție de caz.

„Este binevenit acest ajutor, mai ales pentru mine care îmi încălzesc casa cu lemne. Am două camere și trebuie zilnic să bag în sobe. Cu ce am primit acum și cu ce mai am în magazie reușesc să trec cu bine de iarna asta“, a declarat nea Petre, bucuros că a primit ajutorul de încălzire.

După depunerea dosarului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 efectuează o anchetă socială la domiciliul solicitantului, pentru a vedea dacă acordarea ajutorului de urgenţă, constând în lemne de foc, este îndreptățită.

Abia după această anchetă, lemnele care vor fi acordate pentru încălzire vor fi transportate gratuit, de S.C. ADP4 S.A., la domiciliul solicitanţilor. „În urma unei anchete sociale realizate împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, am identificat 87 de familii care au nevoie de lemne pentru a-și încălzi locuințele și se încadrează în prevederile legii, iar noi îi putem ajuta. S.C. ADP4 S.A. a început distribuirea acestor ajutoare, astfel încât cât mai mulți oameni să aibă căldură de Sărbători“, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4. 

Marian Goleac, directorul general al SC ADP4

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă