7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimăria Capitalei vrea să administreze Baza Sportivă Cireșarii

Primăria Capitalei vrea să administreze Baza Sportivă Cireșarii

Consilierii municipali au adoptat în şedinţa de joi un proiect prin care cer Guvernului emiterea unei hotărâri pentru transmiterea Clubului Copiilor Sector 1 – Baza sportivă Cireşarii din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB.

Se solicită, de asemenea, declararea bazei sportive bun de interes public local. Conform hotărârii, după preluare, imobilul va fi reabilitat şi va fi folosit pentru desfăşurarea de activităţi sportive.

În raportul de specialitate se arată că CGMB a mai solicitat şi în 2016 Guvernului României emiterea unei hotărâri privind transmiterea bazei sportive în domeniul public al Municipiului Bucureşti, însă Executivul nu a fost de acord cu acest lucru.

Potrivit aceleiaşi surse, baza sportivă, amenajată în 1947, se află în stare continuă de degradare, iar din 2007 deserveşte doar membrii înscrişi în Clubul Copilului Sector 1.

“Bucureştiul duce o lipsă acută de baze sportive, iar autorităţile locale sunt preocupate în prezent de găsirea unor soluţii prin care să poată asigura bucureştenilor mediul propice unde aceştia să poată face mişcare. (…) Preluarea bazei sportive la nivelul Municipiului Bucureşti şi reabilitarea şi modernizarea acesteia va da noi oportunităţi pentru copiii şi tinerii din Bucureşti de a-şi petrece timpul liber făcând sport şi mişcare în aer liber. Altfel spus, prin preluarea acesteia, autorităţile locale pot contribui la dezvoltarea sportului de masă la nivelul comunităţii locale. Totodată, Parcul Cireşarii este un loc încărcat de valori culturale, acesta având direct legătură cu locurile bătute de personajele din ‘Groapa’ lui Eugen Barbu”, prevede documentul.

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă