Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primăria Capitalei va prelua monumentul Revoluţiei din 1989 şi îl va restaura

Primăria anunţă că monumentul dedicat Revoluţiei din 1989 urmează a fi preluat de către municipalitate, urmând a fi restaurat atât acesta, cât şi zona din jurul său. Gabriela Firea a subliniat că, apoi, monumentul va fi inclus în circuitul turistic al Capitalei.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2018 - 11:05

„La propunerea Primarului General, şi ca urmare a solicitării Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat un proiect de hotărâre prin care se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea din domeniul public al statului român şi administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB, a monumentului de for public Ansamblul Monumental Memorialul Renaşterii - „Glorie eternă eroilor şi Revoluţiei Române din decembrie 1989” din Piaţa Revoluţiei, precum şi declararea acestuia din bun de interes public naţional, în bun de interes public local”, au precizat reprezintanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

La rândul său, primarul general Gabriela Firea a precizat că imediat ce monumentul va fi preluat, municipalitatea va aloca fondurile necesare restaurării acestuia.

„Este de datoria noastră să facem demersurile necesare pentru a reabilita şi pune în valoare acest monument dedicat unui eveniment atât de important pentru istoria noastră, Revoluţia Română din 1989. Imediat ce acest monument va fi preluat în administrare, Primăria Municipiului Bucureşti, prin direcţiile de specialitate, va aloca fondurile necesare pentru a restaura monumentul şi pentru a reamenaja zona din jurul acestuia, ulterior urmând a fi inclus în circuitul turistic al Municipiului Bucureşti”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Primăria a mai subliniat că, după preluare, monumentul de for public va fi administrat de către CGMB, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Monumentul a fost amplasat în urma unui concurs organizat de Ministerul Culturii şi Cultelor în anul 2004, are 25 de metri înălţime, este realizat din granit şi bronz, iar autorul acestei lucrări este Alexandru Ghilduş, mai spune Primăria Capitalei.

Comentarii

loading...