Primăria Capitalei organizează un târg de Paşti, în perioada 20-29 aprilie

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Creart, organizează în perioadă 20 – 29 aprilie cea de-a zecea ediţie a Târgului dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală – „Traditii şi Flori de Sarbatori”, în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), intrarea Charles de Gaulle.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.04.2019 - 12:59

Evenimentul se adresează bucureştenilor care petrec Sărbătorile Pascale în Capitală, dar şi turiştilor, şi îşi propune să valorifice arta populară şi tradiţiile autentice, adunând producători şi meşteşugari din toate colţurile ţării, care folosesc cu mândrie tehnicile de lucru şi reţetele româneşti moştenite din familie, se arată într-un comunicat al municipalităţii.
  
Potrivit sursei citate, în fiecare zi, între orele 10:00 – 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 70 de căsuţe din cadrul evenimentului, obiecte meşteşugăreşti şi produse culinare, dar şi o zonă gastronomică amenajată, cu gustări calde şi specialităţi de sezon. În cadrul târgului, bucureştenii vor găsi sute de produse tradiţionale, precum: ouă încondeiate şi decorate tradiţional, ii, 
icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă şi lemn, accesorii şi decoraţiuni pentru masa de Paşte, cozonaci, prăjituri de casă, pască. 
  
De asemenea, timp de zece zile, meşterii populari vor dezvălui în spaţiul expoziţional secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstraţii de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de încondeiere, decorare şi gravare a ouălor de Paşte, de realizare a unor obiecte şi decoraţiuni din pănuşă sau de prelucrare a lemnului, pentru obţinerea diverselor obiecte din gospodărie. 
  
Târgul de Paşte este un eveniment cu intrare liberă. 

Comentarii