Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primăria municipiului Bucureşti doreşte editarea şi distribuirea a 120.000 de exemplare din două cărţi: Istoria Ilustrată a României pentru elevi.

Primăria Bucureşti ar ditribui la 120.000 de elevi două volume de istorie ilustrată a României

Primăria municipiului Bucureşti doreşte editarea şi distribuirea a 120.000 de exemplare din două cărţi: Istoria Ilustrată a României pentru elevi şi Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri, acest ultim volum fiind realizat de Ioan Aurel Pop.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 23.09.2018 - 13:17

Cărţile vor fi oferite elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie, când România sărbătoreşte Centenarul. Valoarea proiectului depăşeşte 2,5 milioane de lei, informează News.ro.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de săptămâna viitoare se află un proiect privind cooperarea între municipiul Bucureşti, prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive – PROEDUS şi Asociaţia Culturală Ludmila Vidraşcu, în vederea finanţării şi realizării în comun a proiectului "Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor".

“Scopul şi obiectivele proiectului «Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor» este de a promova în rândul elevilor bucureşteni evenimentele pe care le-a traversat România pe parcursul ultimelor 100 de ani”, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul îşi propune editarea şi distribuirea a două cărţi: Istoria Ilustrată a României pentru elevi, autoare Magda Stan şi Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri, autor Ioan Aurel Pop (preşedintele Academiei Române).

“De asemenea, tot în cadrul proiectului, sub genericul «Pe urmele istoriei neamului» se doreşte desfăşurarea unei caravane itinerantă în minim 20 de instituţii şcolare din Bucureşti, la care vor participa personalităţi ale vieţii academice şi culturale româneşti, care le vor vorbi elevilor despre impactul Marii Uniri asupra statului român modern şi a istoriei Europei”, prevede documentul.

În cadrul proiectului vor fi distribuite către 120.000 de elevi din aceste două cărţi. Astfel, 58.000 de elevi de gimnaziu vor primi Istoria Ilustrată a Românilor pentru elevi, iar 62.000 de elevi de liceu vor primi câte un exemplar al volumului Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri. Aceste cărţi vor fi date elevilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2018.

Comentarii

loading...