Prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc, la Medgidia

Prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc a fost înfiinţată la Medgidia, în cadrul unei campanii ce urmăreşte prevenirea producerii accidentelor rutiere, de către Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră PsihoTrafiQ şi administraţia locală.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.06.2019 - 16:24

"Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră PsihoTrafiQ şi Primăria Medgidia au demarat o amplă campanie de responsabilizare prin care îşi doreşte să combată accidentele rutiere mortale şi au instalat, în municipiul Medgidia, prima trecere de pietoni tridimensională de pe litoralul românesc", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Plus Communication.

Campania de responsabilizare socială "Fii responsabil în trafic" face parte din proiectul "Îmbunătăţirea conectivităţii la reţeaua TEN-T în zona transfrontalieră Medgidia-Dobrich" şi se derulează în contextul în care ţara noastră ocupă primul loc într-un clasament al ţărilor Uniunii Europene în ceea ce priveşte decesele din accidente rutiere, fiind avut în vedere raportul dintre numărul de victime şi populaţia totală.

Potrivit sursei citate, conferinţa de lansare a campaniei de responsabilizare socială va avea loc joi, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură "Ioan N. Roman" din Medgidia, la care vor participa directori de şcoli, reprezentanţi ai Primăriei Medgidia, Poliţiei Rutiere şi ai Poliţiei Locale Medgidia, profesori, părinţi şi elevi. În cadrul evenimentului, vor fi premiate şcolile participante la cursurile de educaţie rutieră la care au participat peste 1.000 de elevi ai claselor IV-VIII.

"Totodată, şoferii vor testa o pereche de ochelari speciali care simulează starea de ebrietate sau efectele consumului stupefiante pentru a combate consumul de alcool sau de droguri la volan, fenomen care din păcate a scăpat de sub control în România, în special în sezonul estival", conform comunicatului.

"Zebra" 3D utilizează o iluzie optică pentru a face drumurile mai sigure pentru pietoni. În loc să arate dungi convenţionale, blocurile din aceste puncte de trecere sunt vopsite cu forme suplimentare, umbrite în jurul lor, oferindu-le aspectul obiectelor 3D ridicate de la sol. Schimbarea are rolul de a atrage atenţia şoferilor şi de a-i încuraja să încetinească înainte de a ajunge aproape de trecerea de pietoni. Implementarea trecerii de pietonii 3D este o îmbunătăţire ieftină, simplă şi poate salva vieţi, se mai spune în comunicat.

Comentarii