Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Preşedintele unui ONG pentru copiii cu dizabilităţi şi-a anunţat candidatura la europarlamentare

Preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD), Maria Mădălina Turza, şi-a lansat luni candidatura ca independent la Parlamentul European, motivând că "timpul nu mai are răbdare" pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.01.2019 - 14:42

”După 10 ani de luptă pentru drepturile copiilor cu dizabilităţi, am înţeles că în lupta nesfârşită cu zidurile de nepăsare ridicate şi menţinute în jurul nostru, timpul nu mai are răbdare. Iar copiii noştri mai au puţin şi devin adulţi. Adică o nouă generaţie pierdută. Astfel, cu susţinerea părinţilor de copii cu dizabilităţi şi a oamenilor care cred în incluziune şi justiţie socială, am decis să candidez ca independent la Parlamentul European”, a declarat Maria Mădălina Turza, potrivit unui comunicat de presă remis de Mediafax.

Preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi şi-a motivat acţiunea explicând că România nu are servicii pentru copiii cu dizabilităţi şi nici locuri de muncă pentru adulţi.

”Nu există servicii de intervenţie în comunitate (terapii) pentru copii şi adulţi, educaţia este absentă sau precară, accesul pe piaţa muncii este aproape inexistent – deci riscăm ca în 5, maxim 10 ani, generaţia copiilor noştri să ajungă abandonaţi în instituţii”, a explicat ea.

Turza a adăugat faptul că va lupta pentru drepturile tuturor cetăţenilor dacă va fi aleasă.

”Veţi găsi în mine un partener şi o portavoce pentru drepturi, libertăţi şi egalitate de şanse. Fie că sunteţi părinţi de copii sau adulţi cu dizabilităţi, părinţi în general, tineri, femei, bătrâni sau dezavantajaţiv şi vulnerabili pentru că sunteţi diferiţi, voi lupta pentru ca drepturile voastre să fie respectate şi viaţa noastră să fie mai uşoară”, a adăugat Maria Mădălina Turza.

Aceasta a mai declarat că va apăra drepturile cetăţenilor români.

”Înainte de a fi candidat sau europarlamentar, eu sunt cetăţean român. Voi susţine, negocia şi intra în alianţe parlamentare pentru acele iniţiative care răspund nevoilor specifice ale românilor şi intereselor lor fie că este vorba de alocări financiare europene, egalitate de tratament, securitate sau echitatea în politicile de comerţ şi desfacere a bunurilor”, a declarat Maria Mădălina Turza.

Alegerile europarlamentare au loc la sfârşitul lunii mai.

Comentarii

loading...