Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că ministrul Afacerilor Interne va prezenta în cursul serii o ordonanţă militară e va introduce noi restricţii în viața socială.

Premierul Orban oficializează noile restricții ce vor fi impuse prin Ordonanța Militară nr.3!

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că ministrul Afacerilor Interne va prezenta în cursul serii o ordonanţă militară e va introduce noi restricţii în viața socială.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 24.03.2020 - 20:17

"Dacă, până la emiterea ordonanţei care va fi prezentată în cursul serii de ministrul de Interne şi de echipa de la MAI, interdicţia de a ieşi din casă a fost valabilă între orele 22,00 şi 6,00 dimineaţa, după emiterea ordonanţei militare, vom impune această restricţie între orele 6,00 şi 22,00. Practic, cetăţenii vor avea posibilitatea să iasă din locuinţă pentru a se duce la muncă, pentru a-şi achiziţiona bunurile necesare pentru viaţa de zi cu zi - mâncare, medicamente şi alte produse. Vor avea posibilitatea de a ieşi din domiciliu pentru a se duce la analize medicale urgente, care nu pot fi soluţionate prin telemedicină şi necesită deplasarea cetăţeanului până la medicul de familie sau până la un spital, în cazul în care sunt chestiuni de sănătate mai grave. De asemenea, se va permite deplasarea în jurul locuinţei pentru mişcare, plimbarea animalelor de companie. Practic, vor exista limitări ale deplasării cetăţenilor pe parcursul zilei", a explicat Orban, la Palatul Victoria.

Premierul Ludovic Orban a declarat că toate măsurile luate de autorităţi au ca principal obiectiv reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus al cetăţenilor români.

"Acţionăm în continuare pe câteva linii foarte precise care urmăresc câteva obiective esenţiale. Primul şi cel mai important obiectiv pe care-l avem este să avem grijă de sănătatea, de viaţa, semenilor noştri, să reducem cât de mult este posibil riscul de contaminare al cetăţenilor români ", a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a asigurat populația că guvernul face toate eforturile posibile pentru achiziţia echipamentelor de protecţie necesare în combaterea efectelor COVID-19.

"Un alt obiectiv important este achiziţia de echipamente de protecţie, de măşti, de combinezoane, de viziere, de ochelari, de mănuşi, toate echipamentele de protecţie. (...) La ora actuală, cererea pe piaţa internaţională a crescut exploziv, facem toate eforturile posibile (...) pentru a putea achiziţiona aceste cantităţi. Am avut 'n' contracte, 'n' oferte, care, din păcate, nu au putut fi onorate din decizii luate de diferite companii sau diferite state care nu ne-au permis să ducem bun sfârşit contractele care au fost semnate ", a declarat Ludovic Orban, marţi, în conferinţa de presă de la Palatul Victoria.

Comentarii