Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Premierul anunță noi restricții pentru călătorii

Premierul Ludovic Orban a anunţat că România va reintroduce restricţii pentru persoanele care vin din ţări care au un procent de infectări cu coronavirus ridicat.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 30.09.2020 - 21:23

Cei care stau mai puţin de trei zile trebuie să prezinte un test negativ, iar ceilalţi intră în carantină cu posibilitatea testării în a cinea zi. „Vom decide luni, în cadrul CNSU, să reintroducem restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România”, a anunţat Ludovic Orban.

El precizează că pentru persoanele care vin în România şi stau o perioadă de maximum trei zile nu se va impune obligaţia carantinării dacă vin cu un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară.

„Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziţie două variante – carantină pe 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cinea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii vor putea ieşi din carantină”, a subliniat premierul.

Orban a mai spus, după videoconferinţa avută cu prefecţii, că a cerut intensificarea acţiunilor autorităţilor în lupta contra răspândirii cu coronavirus. 

Citește și: Un al doilea val al pandemiei este iminent, nici la noi situația nu este bună, avertizează Iohannis 

Comentarii