6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrecizări cu privire la articolul "Efectele letale ale unor vaccinuri", publicat în...

Precizări cu privire la articolul “Efectele letale ale unor vaccinuri”, publicat în RL

Nu au fost identificate, de la data apariției cercetării și până astăzi, studii care să-l contrazică.

Studiul, care s-a întins pe o perioadă de 30 de ani, este indexat de cunoscuta bază de date ncbi, US National Library of Medicine, National Institutes of Health și este deja citat în alte reviste științifice (Vaccines, Immunology, Front Immunology).
Revista în care a fost, de fapt, publicat inițial se numește “Seminars in Immunology”, Vol. 39, Oct. 2018.

În aceste condiții, cererea de suprimare a acestui articol, presiunile publice care se fac asupra redacției Romania libera din partea unor lideri medicali de opinie, cum este cazul psihiatrului Gabriel Diaconu, amenințările, mai mult sau mai puțin voalate, cu procesele, făcute asupra redactorilor noștri, țin de mentalitățile totalitare care bântuie spațiul public românesc.

Personal, deplâng faptul că, în urma constrângerilor produse asupra colegilor de la agenția de știri guvernamentală Agerpres, acolo unde a apărut inițial articolul, acesta a fost “anulat deoarece conține inexactități” (i s-a aplicat un disclaimer), fără a-i fi adus absolut nicio probă științifică contrară. Mai ales când acesta a fost redactat nu de studenți la jurnalism, ci de redactorul șef-adjunct al agenției de știri, Codruț Bălu.

Evident, nu a fost și nu va fi retras de paginile Universității Danemarcei de Sud sau de pe cea a Centrului Național pentru Informația Biotehnologiei, ce aparține de Biblioteca Medicală Națională a Statelor Unite, o agenție de Stat. Pentru că în lumea liberă asemenea teme nu sunt tabu, autorii nu sunt arși în efigie, iar publicațiile (atunci când nu depind direct de interesele politico-econom ice intersectate cu cele ale serviciilor, care au în România dreptul să dețină activități economice, ca nicăieri între țările UE sau NATO) obligate să retracteze
articolele sau amenințate să le șteargă, așa cum se întâmplă pe meridian local.

Am spus și o repet, atâta vreme cât voi conduce România liberă, paginile acestei publicații vor fi realmente libere și apărate de intervențiile factorilor externi mediului jurnalistic.

Susținerea permanentă a interesului public va prima în continuare asupra unor interese străine de adevăr, strict mercantile, ce în mod absolut ipocrit clamează grija pentru ocrotirea societății.

Iulian Capsali, director editorial România liberă

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă