Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prea puţini bani pentru supravegherea video a Summitului UE în 2019

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat marţi că suma aprobată de Guvern pentru sistemul de supraveghere video a Summitului din 2019 este prea mică, reprezentând doar 60% din necesar.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

24.07.2018 - 22:37

"Ne bucurăm că s-a alocat această sumă de la bugetul de stat, dar reprezintă doar 60% din costul estimat prin studiul de fezabilitate realizat împreună cu instituţiile specializate pentru amenajarea sistemului de supraveghere video necesar în vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a Summitului din mai 2019 de la Sibiu. Dat fiind faptul că este foarte târziu, că mai avem de organizat procedurile de achiziţie şi de efectuat lucrările propriu-zise, sper ca Guvernul să aloce şi restul de 6,1 milioane lei cât mai repede. Vom transmite în cursul zilei de mâine o adresă prin care vom solicita Guvernului alocarea restului de fonduri necesare la următoarea rectificare bugetară, pentru a putea realiza la timp această investiţie de importanţă majoră. Sistemul de supraveghere video este absolut necesar în contextul prezenţei la Sibiu a tuturor şefilor statelor membre UE, ale căror siguranţă şi protecţie trebuie să reprezinte prioritatea zero pentru Guvernul României, organizatorul acestui summit", a precizat primarul Astrid Fodor.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, atrage atenţia că mai este nevoie ca Guvernul să aloce peste 25 de milioane de lei, pentru lucrări la Aeroportul Internaţional şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în vederea summitului.

"O alocare necesară. Aşteptăm să analizeze şi solicitările CJ pentru aeroport şi spital", a declarat pentru Agerpres preşedintele CJ Sibiu, despre alocarea guvernamentală de marţi pentru Summitul din 2019.

CJ Sibiu a cerut Guvernului să finanţeze Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu cu suma de 13.744.270 lei şi Aeroportul Internaţional Sibiu cu suma de 12.093.464 lei, pentru ca să fie pregătite pentru summit, a precizat pentru Agerpres consiliera preşedintelui CJ Sibiu, Camelia Proca.

Executivul a adoptat în şedinţa de marţi alocarea a 10 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru realizarea unui sistem de supraveghere video în vederea Summitului UE de la Sibiu.

În 9 mai 2019 Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de state din UE, la primul summit european de după Brexit.

Comentarii

loading...