15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrea puţini bani pentru supravegherea video a Summitului UE în 2019

Prea puţini bani pentru supravegherea video a Summitului UE în 2019

“Ne bucurăm că s-a alocat această sumă de la bugetul de stat, dar reprezintă doar 60% din costul estimat prin studiul de fezabilitate realizat împreună cu instituţiile specializate pentru amenajarea sistemului de supraveghere video necesar în vederea desfăşurării în condiţii de siguranţă a Summitului din mai 2019 de la Sibiu. Dat fiind faptul că este foarte târziu, că mai avem de organizat procedurile de achiziţie şi de efectuat lucrările propriu-zise, sper ca Guvernul să aloce şi restul de 6,1 milioane lei cât mai repede. Vom transmite în cursul zilei de mâine o adresă prin care vom solicita Guvernului alocarea restului de fonduri necesare la următoarea rectificare bugetară, pentru a putea realiza la timp această investiţie de importanţă majoră. Sistemul de supraveghere video este absolut necesar în contextul prezenţei la Sibiu a tuturor şefilor statelor membre UE, ale căror siguranţă şi protecţie trebuie să reprezinte prioritatea zero pentru Guvernul României, organizatorul acestui summit”, a precizat primarul Astrid Fodor.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, atrage atenţia că mai este nevoie ca Guvernul să aloce peste 25 de milioane de lei, pentru lucrări la Aeroportul Internaţional şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în vederea summitului.

“O alocare necesară. Aşteptăm să analizeze şi solicitările CJ pentru aeroport şi spital”, a declarat pentru Agerpres preşedintele CJ Sibiu, despre alocarea guvernamentală de marţi pentru Summitul din 2019.

CJ Sibiu a cerut Guvernului să finanţeze Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu cu suma de 13.744.270 lei şi Aeroportul Internaţional Sibiu cu suma de 12.093.464 lei, pentru ca să fie pregătite pentru summit, a precizat pentru Agerpres consiliera preşedintelui CJ Sibiu, Camelia Proca.

Executivul a adoptat în şedinţa de marţi alocarea a 10 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru realizarea unui sistem de supraveghere video în vederea Summitului UE de la Sibiu.

În 9 mai 2019 Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de state din UE, la primul summit european de după Brexit.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă