11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrahova: Zeci de locuinţe inundate şi arbori căzuţi

Prahova: Zeci de locuinţe inundate şi arbori căzuţi

Potrivit sursei citate, pompierii au intervenit marţi noaptea cu motopompe pentru evacuarea apei din opt zone, respectiv Lipăneşti, Ploieşti, Strejnic, Zalhana, Băicoi, Plopeni, Bărcăneşti şi Brazi, în urma precipitaţiilor din ultimele ore.

În comuna Bărcăneşti, peste 30 de locuinţe sunt inundate. La faţa locului au fost mobilizate cinci autocamioane de intervenţie, 5 autospeciale de stingere şi 10 motopompe, cu 45 de pompieri militari care acţionează pentru evacuarea apei. Un microbuz a fost pus la dispoziţia cetăţenilor pentru a fi evacuaţi la liceul din localitate, însă aceştia refuza să-şi părăsească locuinţele.

De asemenea, în zona sensului giratoriu din localitatea menţionată, carosabilul este inundat. Apa este evacuată printr-un dispozitiv care va traversa DN1 şi se va scurge într-un canal de irigaţii.

Pompierii au intervenit cu motopompe şi în comuna Lipăneşti, pentru evacuarea apei din două locuinţe, în comuna Strejnic la o locuinţă şi o gospodărie, precum şi în oraşul Plopeni la trei locuinţe.

Potrivit ISU Prahova, în Ploieşti, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei dintr-o brutărie din cartierul Mitică Apostol, inundată pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp. De asemenea, au fost inundate două demisoluri în Brazi şi o gospodărie în Zalhana.

Pompierii prahoveni au intervenit şi pentru îndepărtarea a patru arbori care au căzut pe carosabil şi stâlpi de electricitate, în localităţile Plopeni, Gornet Cricov (sat Dobrota), Pauleşti şi pe DN1, în dreptul localităţii Româneşti.

Peste 80 pompieri militari cu 14 autospecialele de lucru cu apă şi spumă, 5 camioane de intervenţie şi 13 motopompe au acţionat pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate, menţionează ISU Prahova.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă