23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPovestea alarmantă a unui cetățean infectat cu coronavirus. Autoritățile medicale dezamăgesc din...

Povestea alarmantă a unui cetățean infectat cu coronavirus. Autoritățile medicale dezamăgesc din nou

Bărbatul, care a fost la Londra la sfârşitul lunii februarie, relatează că luni seară a făcut febră mare, iar medicii de la Institutul ”Matei Balş” i-au făcut testul pentru coronavirus, însă rezultatul l-a aflat din presă, când a fost publicată lista celor opt persoane identificate cu coronavirus marţi şi că a avut nevoie de două ore pentru a i se confirma că cel descris în lista prezentată de autorităţi este chiar el. Bărbatul acuză lipsa de emapatie a autorităţilor cu care a intrat în contact, dar precizează că medicii şi asistentele s-au comportat exemplar cu el. El are mai multe sfaturi pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus, mai scrie News.ro.

”La ora la care scriu acest mesaj sunt internat la Victor Babeş cu diagnosticul confirmat de coronavirus. Am ajuns în urmă cu aproximativ 1 oră, după ce am aşteptat ambulanţa 12 ore. Luni seară am făcut febră 39.2, iar medicii de la Matei Bals mi-au făcut şi testul de coronavirus. Fusesem în Londra între 25-27 februarie, dar până zilele trecute Marea Britanie nu era considerată o zonă cu risc. Prin urmare toată lumea a crezut că şansele de a fi infectat sunt minime. Inclusiv eu. M-am izolat la domiciliu în aşteptarea rezultatului.
 Rezultatul l-am aflat din presă. În jurul orei 17:30 am citit că: “Bărbat, 34 ani, Bucureşti, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Bals”, scrie bărbatul pe Facebook miercuri dimineată. 
  
 El afirmă că era o şansă bună să fie el acest caz însă nu îl anunţase nimeni nimic.  
  
 ”Am sunat la toate numerele pe care le-am găsit şi am vorbit cu toate persoanele despre care ştiam că ar putea avea chiar şi o minimă informaţie. Voiam evident să aflu dacă într-adevăr era vorba despre mine. N-am aflat nimic. După zeci de telefoane pe care le-am dat eu la toate numerele oficiale puse la dispoziţie, am fost sunat la 2 ore după ce aflasem informaţia din presă. Mi s-a confirmat că sunt pozitiv şi am fost informat că urmează să vina o salvare (acea “izoleta”) să mă preia.
 Am aşteptat 12 ore salvarea. În acest timp am vorbit sper cu toţi oamenii cu care am fost în contact în ultimele 2 săptămâni. Le-am recomandat să ia legătură cu DSP, să sune la numărul 0800 800 358 sau la 112 în funcţie de caz. Îmi doresc din tot sufletul că toată lumea să fie în regula”, relatează bărbatul. 

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă