Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Poliţiştii de frontieră au salvat peste 270 de persoane aflate în pericol de înec

Poliţiştii de frontieră români au salvat peste 270 de persoane aflate în pericol de înec în Marea Egee, în cadrul misiunii "Poseidon 2018", organizată sub egida Frontex, în ultimele trei luni.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2018 - 10:29

Potrivit unui comunicat de marţi al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră membri ai echipajului navei maritime MAI 1103 din dotarea Gărzii de Coastă s-au întors acasă, luni după-amiază, după ce au desfăşurat, timp de trei luni, activităţi în cadrul misiunii "Poseidon 2018", organizată sub egida Frontex (Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă).

Operaţiunea s-a desfăşurat în Marea Egee, iar cele două echipaje, aflate prin rotaţie la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, au executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale celorlalte state membre UE participante la misiune.

Pe durata misiunilor, poliţiştii de frontieră români au executat 74 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 813 ore de patrulare.

"În această perioadă, poliţiştii de frontieră români au participat la 7 acţiuni de căutare şi salvare (Search and Rescue) pe mare, în urma cărora au salvat, transbordat şi transportat, în total, aproximativ 274 de persoane (61 de femei, 140 bărbaţi şi 73 de minori), care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei româneşti (triere şi evaluare medicală), iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în porturile greceşti şi predate autorităţilor, pentru efectuarea procedurilor specifice", se arată în comunicat.

De asemenea, ca urmare a angajamentelor asumate de România de a contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranţi din Grecia, în perioada 1 august - 31 octombrie, Poliţia de Frontieră Română a detaşat, în zona operaţională a misiunii Frontex din Grecia, o altă navă maritimă de supraveghere, MAI 1102, cu un echipaj format din 26 de poliţişti de frontieră.

Timp de aproximativ trei luni, nava Gărzii de Coastă urmează să execute, în apele Mării Egee, misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiune.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune "Poseidon 2018" este de a oferi sprijin autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene. Activitatea este o continuare a operaţiunilor organizate de Agenţia Frontex pentru gestionarea fluxurilor de migraţie ilegală.

Comentarii

loading...