Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polițiștii au recuperat cele 400 de tone de cupru furate din Zona Liberă Curtici

Cele 400 de tone de cupru furate din Zona Liberă Curtici, în valoare de două milioane de euro, au fost recuperate de poliţiştii arădeni, a informat miercuri purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Claudia Iuga, informează Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.09.2018 - 16:50

„Investigaţiile desfăşurate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au fost încununate de succes, poliţiştii arădeni reuşind recuperarea integrală a prejudiciului cauzat persoanei vătămate, în valoare de 2.000.000 de euro (414 tone cupru). Totodată, au fost identificate atât mijloacele auto utilizate pentru transportul rolelor, cât şi destinaţia finală a acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, potrivit unei informări de presă.

De asemenea, IPJ Arad a precizat că cercetările cu privire la furtul celor 414 tone de cupru din Zona Liberă Curtici sunt în plină desfăşurare. Potrivit purtătorului de cuvânt Claudia Iuga, organele de anchetă au făcut cunoscut că în cauză se continuă cercetările pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals informatic, urmând a fi administrate mijloacele de probă specifice.

În data de 21 septembrie, IPJ Arad a fost sesizat cu privire la faptul că persoane necunoscute la acea dată ar fi emis, prin intermediul unei adrese de email fictive, o solicitare de a se livra din depozitul unei societăţi comerciale din Zona Liberă Curtici cantitatea de 414 tone bară de cupru către o altă societate comercială. În temeiul solicitării, din depozitul respectiv au fost efectuate 20 de transporturi de role bară de cupru către o altă destinaţie decât cea stipulată în documente.

În continuare, activităţile de cercetare privesc identificarea tuturor persoanelor implicate în săvârşirea faptelor penale mai sus amintite şi stabilirea împrejurărilor în care cei bănuiţi au procedat la comiterea activităţii infracţionale.

Comentarii

loading...