8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPoliția de frontieră a confiscat aproape 55,000 de pachete de țigări de...

Poliția de frontieră a confiscat aproape 55,000 de pachete de țigări de contrabandă

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, pachetele de ţigări urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România.

“În data de 13 august a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel în jurul orei 19,20, colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Bilca, un grup de persoane care încărca într-un microbuz marca Volkswagen Transporter mai multe colete voluminoase. Imediat, colegii noştri au acţionat pentru reţinerea persoanelor efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi microbuzul şi au fugit spre teritoriul ucrainean. (…) Din primele verificări, în maşina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care microbuzul a fost dus la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 32.670 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de 381.654 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, a precizat sursa citată.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

“Tot în data de 13 august s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român A.V., în vârstă de 56 de ani, la bordul unui autoturism marca Ford Focus. Acţionând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în autoturism şi în locul roţii de rezervă, cantitatea de 308 pachete de ţigări şi 4 litri de votcă, de provenienţă ucraineană. Bunurile în valoare totală de 534 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei”, se mai arată în comunicatul de presă.

De asemenea, în data de 14 august, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

“Astfel, în jurul orei 21.00, lucrătorii noştri au identificat, în staţionare pe raza localităţii Strâmtura, judeţul Maramureş, un autoturism marca Ford Galaxy, abandonat, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană. Astfel, în urma efectuării unui control amănunţit, au fost descoperite ascunse în două spaţii special amenajate sub portbagaj şi sub bancheta din spate, 4.950 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 58.000 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării. În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor”, potrivit comunicatului de presă.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Halmeu şi Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări care au fost duse la sediile sectoarelor, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 16.780 de pachete cu ţigări (10.530 pachete ţigări la Sectorul Halmeu şi 6.250 pachete ţigări la Sectorul Brodina), în valoare totală de 196.300 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a acestora.

Cele mai citite

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...

România va avea un nou stadion ultramodern! Primarul a anunțat începerea studiului de fezabilitate

Finalista Cupei României, Oțelul Galați, va avea un stadion nou. Anunțul a fost făcut de primarul oraşului, Ionuţ Pecheanu, care a anunțat începerea studiului...

Top 5 electrocasnice care îți pot face viața mai ușoară

În societatea de azi, tehnologia a revoluționat cu adevărat felul în care oamenii lucrează și trăiesc, iar electrocasnicele moderne au devenit o parte integrantă...
Ultima oră
Pe aceeași temă