13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPoliţia Capitalei înfiinţează birouri speciale pentru morţi suspecte

Poliţia Capitalei înfiinţează birouri speciale pentru morţi suspecte

„Avem structuri noi înfiinţate în cadrul Serviciului Omoruri, un birou care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă morţi suspecte la nivel central, adică centralizăm pentru a degreva celelalte secţii de această problematică, pentru că avem nevoie de oameni specializaţi care să efectueze tot ceea ce înseamnă cercetare la faţa locului cu cunoştinţe de medicină legală care să investigheze de la nivel central aceste fapte. (…) Uciderile din culpă, până nu de curând, erau la nivelul secţiilor de poliţie, ceea ce creau unele greutăţi în soluţionare, or pentru soluţionarea acestora fiind necesare cunoştinţe de medicină legală aprofundate, uneori chiar şi noţiuni generale de medicină, traumatologie”, a spus Radu Gavriş, adjunctul Poliţiei Capitalei, printr-o declaraţie de presă.

Gavriş a mai subiniat că a fost înfiinţat şi Biroul de Agresiuni Sexuale, ce va activa ca structură nouă în cadrul Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei. Această structură va instrumenta toate cauzele ce vizează astfel de fapte cu autori necunoscuţi, în special agresiune sexuală împotriva minorilor. 19 poliţişti vor face parte din acest birou.

„La Biroul de Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri se doreşte o investigare centralizată a infracţiunilor la viaţa sexuală comise asupra minorilor. Cei care se ocupă de astfel de infracţiuni, cunoaştem şi exemplele sunt recente, nu au o zonă anume şi gradul lor de repetatibilitate este foarte mare. Avem nevoie de acest lucru pentru a preîntâmpina ca astfel de persoane să comită fapte multe pe o perioadă lungă de timp. Este un concept preluat de la poliţiştii care s-au confruntat cu fenomene şi care au dezvoltat acest mod de lucru. Fără îndoială pe lângă înfiinţarea acesti birou mai sunt necesare aplicaţii ce ţin de analiza informaţiilor şi de cercetarea la faţa locului în special dezvoltarea capacităţilor criminalistice ale Poliţiei Capitalei”, a mai spus Radu Gavriş.

Tot în cadrul reorganizării, va mai fi înfiinţat şi Serviciul Grupări Infracţionale Violente, care se va ocupa de două aspecte: judiciar şi economic şi violenţa stradală.

„Un alt birou este Biroul Vătămări Corporale din Culpă. Secţiile de poliţie primesc sesizări, iar numărul acestora este în creştere cu privire la calitatea activităţilor profesionale în diferite domenii, fie că vorbim de accidente de muncă, de o îngrijire greşită a unui bolnav. Aceste lucruri sunt reclamate şi prezintă particularităţi care ţin de modul cum s-a desfăşurat acea profesie în cazul accidentelor de muncă sau modul cum s-a desfăşurat actul medical în cazul vătămărilor corporale din culpă produse ca urmare a neglijenţe medicale”, mai arată adjunctul Poliţiei Capitalei.

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă