Poliția avertizează: ”Nu deschideți aceste e-mail-uri!”

Poliția atenționează aupra unor e-mail-uri false trimise în numele polițiștilor, prin care destinatarii sunt invitați să acceseze o serie de documente atașate pentru o așa-zisă anchetă.

Share

Rl online 0 comentarii

06.04.2020 - 15:58

Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) avertizează populația cu privire la un posibil atac informatic prin intermediul e-mailurilor. Este vorba despre un mesaj în care cei care îl primesc sunt invitați să acceseze o serie de documente atașate, pentru o așa-zisă anchetă.

„Compliment. Sperăm să acceptați această scrisoare cu bună credință. Sunteți invitat de această notificare la Sediul poliției Române privind o anchetă în curs de desfășurare. Vă rugăm să consultați documentele atașate pentru informații și contactați avocatul, dacă este necesar. Data: 10 aprilie 2020. Ora: 11:00.” - este mesajul transmis pe e-mail.

Polițiștii avertizează că aceste e-mailurile nu sunt trimise de Poliția Română și sunt false.

„Nu deschideți astfel de e-mailuri! Ele nu sunt trimise de Poliția Română și sunt false” - au transmis reprezentanții IGPR.

Oamenii legii au început cercetări pentru a descoperi sursa acestora și tragerea la răspundere a celor care au trimis mesajele.

Comentarii