13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPNL nu o susţine pe Renate Weber ca Avocat al Poporului

PNL nu o susţine pe Renate Weber ca Avocat al Poporului

“Noi am susţinut candidatul propus de partenerii noştri din Opoziţie, de USR, în persoana lui Peter Eckstein Kovacs, am avut o înţelegere cu partenerii de la USR şi vedem ce se întâmplă la vot. (…) În ceea ce o priveşte pe Renate Weber, ea a fost candidatul PNL pentru PE în 2014, a fost aleasă pe listele PNL, după care a părăsit partidul şi a exportat traseismul politic la nivel european. Nu putem să o susţinem, cu atât mai mult cu cât a fost candidat din nou din partea ALDE şi fiind candidat din partea ALDE alături de ceilalţi candidaţi, nu au primit încrederea cetăţenilor români, nefiind capabili să treacă pragul electoral de 5%. Faptul că se vine cu un astfel de candidat, care practic a fost invalidat prin votul cetăţenilor, arată foarte clar că târguiala din interiorul coaliţiei este mai importantă decât nevoia de a da României un conducător al instituţiei Avocatului Poporului care să acţioneze în interesul cetăţeanului, nu în interesul camarilei aflate la Putere”, a declarat Ludovic Orban la RFI.

Întrebat dacă faptul că nu există un candidat comun al Opoziţiei, în contextul în care PMP are un candidat propriu pentru Avocatul Poporului, nu dă o şansă în plus Puterii, liderul PNL a răspuns: ‘În ceea ce ne priveşte, noi am făcut tot ce am putut ca să existe un candidat unic al Opoziţiei, susţinând un candidat pe care nu l-am propus noi, ci un candidat propus de unii dintre partenerii noştri din Opoziţie. În ceea ce priveşte decizia PMP-ului, ce să le facem, e decizia pe care au luat-o. Sigur, să îţi pui candidat nu e o decizie foarte înţeleaptă, pentru că la numărul de parlamentari pe care îi are PMP este evident că acest candidat nu are şanse şi într-un fel permite o dispersare a voturilor”.

Comisiile juridice ale Parlamentului i-au validat, miercuri, pe cei trei candidaţi pentru funcţia de Avocat al Poporului. Plenul Parlamentului urmează să decidă, tot astăzi, prin vot cine va fi ales.

Propunerile care au fost avansate de grupurile parlamentare sunt Renate Weber din partea PSD – ALDE, Peter Eckstein-Kovacs, susţinut de Opoziţie (PNL, USR şi UDMR) şi Cătălin Voinea Mic, din partea PMP.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă