Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PMB: Podul Constanţa va fi reabilitat

Podul Constanţa va fi reabilitat ,,de urgenţă'', anunţă Primaria generală a Capitalei, care afirmă că a semnat un protocol de colaborare cu ministerul Transporturilor şi CFR pentru refacerea mai multor obiective de infrastructură, între care şi Podul Constanţa.

Share

Andreea Andrei 0 comentarii

Actualizat: 22.05.2019 - 14:32

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat,miercuri, la sediul PMB, împreună cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Constantin Axinia, un protocol de colaborare pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, printre care se numără şi podul Constanţa, potrivit unui comunicat transmis de PMB.

,,Prin semnarea acestui protocol Primăria Capitalei şi autorităţile centrale se angajează să colaboreze pentru demararea, de urgenţă, a unor obiective de investiţie comune, cuprinse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, în special în cazul celor care necesită intervenţii urgente. Astfel, facem paşi concreţi pentru reabilitarea unor obiective de infrastructură din Capitală, care necesită avize şi aprobări atât din partea autorităţilor centrale cât şi din partea Primăriei Capitalei. Vom constitui grupuri de lucru cu participarea specialiştilor de la cele două instituţii, ceea ce va duce, cu certitudine, la deblocarea unor situaţii care trenează de ani de zile. Unul dintre obiectivele care vor intra de urgenţă în reparaţii este podul Constanţa", a declarat Gabriela Firea.

Potrivit ministrului Cuc, termenul de finalizare al lucrarilor este de 2-3 luni, şi se va lucra în special în timpul nopţii, pentru a nu afecta traficul rutier din zonă.

"Vom da zilele următoare ordin de începere a lucrărilor de punere în siguranţă a podului Constanţa, obiectiv de infrastructură aflat într-o stare de degradare avansată. Vom începe cu partea de suprastructură, iar apoi vom putea începe lucrările de modernizare a podului. Termenul de finalizare este de 2-3 luni, şi se va lucra în special în timpul nopţii, pentru a nu afecta traficul rutier’’, a afirmat acesta.

 
De asemenea, primarul Daniel Tudorache, prezent şi el la întâlnire, a dat asigurări că instituţia pe care o conduce va contribui cu tot ceea ce este necesar pentru că lucrările să poată fi demarate de urgenţă, iar acest obiectiv să fie pus în siguranţă.

Potrivit lui Firea, datorită semnării acestui protocol, lucrările de modernizare capitală a podului realizate de ministerul Transporturilor se vor putea desfăşura în coordonare cu proiectul primăriei Capitalei, de reconfigurare şi sistematizare a arterei care subtraversează podul Constanţa.

În cadrul întâlnirii, aceasta a reiterat solicitarea către ministerul Transporturilor de a modifica orarul trenurilor care traversează Bucureştiul, îndeosebi în zona de Nord, şi care, în prezent, creează importante blocaje în trafic.

Comentarii

loading...