Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

PMB: 19 maşini au fost avariate de copaci

19 maşini au fost avariate în cursul nopţii din cauza crengilor şi copacilor care au căzut pe carosabil, a anunţat luni Virgil Matea, reprezentant al ISU Bucureşti-Ilfov, în cadrul Comandamentului de iarnă convocat la sediul Primăriei Capitalei.

Share

Rl online 0 comentarii

19.11.2018 - 12:59

"Echipajele specializate ale ISU Bucureşti au intervenit la 28 de situaţii de urgenţă pentru îndepărtarea crengilor sau copacilor căzuţi pe carosabil. Au fost 19 autovehicule avariate până azi dimineaţă la ora 7.00", a precizat el.

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a apreciat că este vorba despre o situaţie "atipică" şi a cerut primăriilor de sector să verifice situaţia arborilor care ar putea reprezenta un pericol. El a menţionat că până în luna ianuarie dispoziţiile de tăiere a arborilor afectaţi se vor putea acorda mai uşor.

"O chestiune care apare atipic pentru această perioadă este numărul mare de copaci - şi anume 23 la nivelul Municipiului Bucureşti, unde ISUBIF a intervenit în toată această noapte, sprijinit de autorităţile de sector - ca urmare a faptului că, venind după o toamnă lungă, secetoasă, şi acumularea de apă de la acest moment creează presiune pe structura copacului, iar dacă aceştia nu sunt verificaţi în permanenţă există riscul cu care ne întâlnim din ce în ce mai des şi anume faptul că aceştia se despică şi cad in corpore pe trama stradală şi pe maşini. De aceea, în opinia noastră, se impune o verificare la nivelul sectoarelor, o trecere în revistă cât mai repede asupra copacilor şi acolo unde există cel mai mic dubiu Direcţia de Mediu de la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti are program începând de azi până în luna ianuarie, de permanenţă un lucrător, care oricând poate da dispoziţia de tăiere, fără a se mai trece prin procedura clasică", a spus Bădulescu.

Comentarii

loading...