13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPloieşti: asistenţii copiilor cu dizabilităţi îşi vor primi sporurile şi majorările

Ploieşti: asistenţii copiilor cu dizabilităţi îşi vor primi sporurile şi majorările

La ultima şedinţă de Consiliul Local, viceprimarul Cristian Ganea a reuşit să împingă pe ordinea de zi proiectul vizând sporurile şi majorările drepturilor băneşti pentru asistenţii copiilor cu dizabilităţi grave. În pofida opoziţiei unor consilieri locali care au protestat împotriva includerii subiectului pe ordinea de zi şi a atitudinii pasive a primarului Adrian Dobre, majoritatea PSD-ALDE a reuşit să treacă proiectul.  

„Să ne înţelegem, nu e un cadou al Consiliului Local înainte de Sfintele Sărbători. Aceste majorări sunt prevăzute prin lege şi punct. E dreptul lor, al acestor oameni aflaţi de multe ori în situaţii dramatice”, a declarat viceprimarul.

Împreună cu directorul ASSC, viceprimarul Cristian Ganea s-a întâlnit cu o reprezentantă a asistenţilor copiilor cu dizabilităţi, doamna Aura Vlad, care a postat pe Facebook un mesaj pozitiv – că discuţiile au fost fructuoase şi că lucrurile par în sfârşit a se îndrepta în direcţia dorită.

 „Avem promisiunea sporului de 15% , voucherele de vacanță și bugetul de hrană. Pot să spun că sunt foarte fericită și mulțumită sufletește când cei din jur se implică în problemele copiilor cu handicap”, a scris doamna Aura Vlad pe contul său de Facebook.

 În plus, viceprimarul Cristian Ganea se implică personal într-o cauză caritabilă, sprijinind un eveniment de strângere de fonduri pentru un centru ploieştean de plasament:

 „În prag de sărbători, hai să ne unim inimile și să aducem o bucurie copiilor de la Centrul Sf. Andrei din Ploiești. Pe 15 decembrie trebuie să fim în număr cât mai mare pe Stadionul Ilie Oană, de la ora 13.30. Aici va avea loc evenimentului caritabil Trofeul Sperantei, destinat micuților din Centrul Sf. Andrei. Naţionala Artiștilor Fotbalisti, Petrolul Ploiești și Carmen București vor juca meciuri demonstrative amicale, pentru a reda zâmbetele copiilor. Banii colectați din vânzarea biletelor vor ajunge la ei.”, a postat pe Facebook viceprimarul mesajul său de sprijin.

Cele mai citite

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă