13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPlatformă ce anunța fraudarea Bacalaureatului

Platformă ce anunța fraudarea Bacalaureatului

“Pentru a reduce costurile, atacatorii au folosit o platformă online, unde îţi poţi crea un website gratis (Yola) şi au lansat subdomeniul bacalaureat2020 [.] yolasite [.] com. Aici, posibilii ‘clienţi’ sunt direcţionaţi către completarea unui formular care include date personale şi financiare. Ulterior, aceştia urmau să primească un e-mail cu subiectele, după verificarea în prealabil a tranzacţiei. Preţul de vânzare al subiectelor este de 100 RON”, precizează specialiştii CERT-RO într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Potrivit acestora, este cunoscut faptul că subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorţi. Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineaţa examenului, alături de o variantă de rezervă.

“Echipa CERT-RO recomandă tinerilor şi părinţilor să nu dea crezare unor astfel de oferte!”, se mai menţionează în comunicat.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă