Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Piste de biciclete în județele de graniță

Ministrul Mediului a anunţat lansarea unui proiect-pilot pornit din Bihor privind conectarea României la Reţeaua EuroVelo, prin înfiinţarea pistelor de biciclete în judeţele de graniţă, ulterior a unui circuit naţional pentru conectarea turștilor pe bicicletă din Europa.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 07.08.2018 - 13:49

"La propunerea domnului preşedinte al CJ Bihor, Pasztor Sandor, anul viitor vom lansa primul proiect-pilot privind EuroVelo, pentru crearea de piste de biciclete, deschiderea porţilor către Europa de Vest. Asta înseamnă că în judeţul Bihor, la graniţă, să-i dăm posibilitate fiecărui turist care vine din afară cu bicicleta să poată intra în România într-un circuit, să spunem, uşurat, nu cu bicicleta pe maşină sau la spinare", a declarat, în conferinţă de presă, ministrul Mediului.

Gavrilescu a precizat că se va face un studiu de trafic, pentru a implementa proiectul şi în celelalte judeţe care sunt pe graniţă.

"Va urma extrapolarea lui, într-un viitor cât mai apropiat, la nivel naţional, luând în calcul şi traseul autostrăzilor care sunt construite în România şi drumurile naţionale şi judeţene. Ca să putem face şi o hartă a pistelor de biciclete, a unui circuit integrat la nivel naţional, aşa cum au şi alte state europene", a mai afirmat ministrul Gavrilescu.

Preşedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, a adăugat că instituţia va trece la elaborarea studiului necesar racordarea pistelor de biciclete din judeţ la sistemul Euro Velo şi va depune proiectul la Ministerul Mediului pentru anul viitor.

"Avem promisiunea de susţinere bugetară de la doamna ministru. Va fi un program-pilot pentru ţara noastră pe care dorim să-l extindem şi în celelalte judeţe", a subliniat Pasztor.

Ministrul Graţiela Gavrilescu a mai menţionat că actualul proiect este o preocupare mai veche a Ministerului Mediului pentru continuarea infrastructurii pistelor de biciclete, dând exemplu cele zece milioane de euro acordate Primăriei Capitalei în acest scop.

Comentarii

loading...