Piaţa agroalimentară din centrul Medgidiei a fost cuprinsă de flăcări

Piaţa agroalimentară din centrul municipiului Medgidia a fost mistuită de flăcări în urma unui incendiu iscat, în noaptea de luni spre marţi, fiind distruse, printre altele, 12 tarabe comerciale şi o tonă de legume şi fructe, potrivit ISU Constanța.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.09.2018 - 13:03

"La incendiu a fost afectat acoperişul din policarbonat al pieţei agroalimentare pe o suprafaţă de circa 180 mp, care, sub acţiunea temperaturilor ridicate, s-a topit, alimentând astfel şi mai mult incendiul. În incendiu au ars sau au fost afectate: acoperişul din policarbonat; 12 tarabe comerciale; 2 stelaje din lemn; 3 case de marcat; 4 cântare electronice; ambalaje (navete din plastic); cantitatea de 1000 kg legume/fructe", a informat purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa, Anca Chiriţă.

Incendiul s-a produs din cauza unui posibil scurtcircuit la mijloacele electrice improvizate care iluminau piaţa.

"Cauza probabilă stabilită a fost un scurtcircuit electric produs de mijloacele electrice improvizate care asigurau iluminatul nocturn al pieţei. Intervenţia a fost îngreunată din cauza întârzierii deconectării sursei de alimentare cu energie electrică a obiectivului", a spus Chiriţă.

Pompierii au intervenit în urma unui apel primit la 112, acţionând cu două autospeciale.

"În urma unui apel la Serviciul Unic de Urgenţă 112, Detaşamentul de Pompieri Medgidia a fost solicitat să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs în incinta Pieţei agroalimentare din centrul Municipiului Medgidia. La intervenţie s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, iar la sosirea la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta violent prin ardere generalizată, cu posibilitatea extinderii la magazinele învecinate situate la aproximativ 4 metri de locul focarului. După efectuarea recunoaşterii, s-a intervenit pe două sectoare de intervenţie, atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protecţia bunurilor şi magazinelor învecinate", potrivit informării transmise de ISU Constanţa.

Comentarii