Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fundația ProPatrimonio și a Asociației ARA. au adresat o scrisoare Ministerului Culturii şi Guvernului pentru includerea Sitului Minier Istoric în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Petiţie pentru includerea Sitului Minier Istoric în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Scrisoarea deschisă este legată de dezbaterea privind reluarea procedurilor de includere a Sitului Minier Istoric de la Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial

Share

Rl online 0 comentarii

28.01.2020 - 13:41

Fundația ProPatrimonio și a Asociației ARA - Arhitectură. Restaurare. Arheologie, organizații profesionale dedicate protejării și valorificării patrimoniului cultural, au înaintat o scrisoare deschisă adresată azi Ministerului Culturii, Guvernului și Comisiei Parlamentare pentru relația cu UNESCO, pe marginea dezbaterii legate de reluarea procedurilor de includere a Sitului Minier Istoric de la Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial. Scrisoarea este semnată de arh. Şerban Sturdza, preşedintele Asociaţiei ProPatrimonio şi dr. arh. Monica Mărginean Cârstoiu, preşedintele Asocoaţiei ARA.

Scrisoarea poate fi consultată pe: http://bit.ly/RosiaMontana2020

 Această luare de poziție vine ca reacție la recentul comunicat de presă emis de Ministerul Culturii, la care se doreşte să se facă o serie de clarificări necesare, dar și ca reafirmare a poziției exprimate în repetate rânduri în ultimul deceniu de organizațiile reprezentate, aceea de susținere a includerii de urgență a Sitului Minier Istoric în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. 

 

Comentarii