19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPeste zece unităţi de alimentaţie de pe litoral au fost amendate

Peste zece unităţi de alimentaţie de pe litoral au fost amendate

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, în ultima săptămână au fost verificate 204 unităţi din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

“În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de lucru, neanunţarea de către persoanele fizice juridice a începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor”, au precizat reprezentanţii DSVSA.

Astfel, pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, patru restaurante, patru unităţi tip fast-food, trei unităţi tip bufet, două magazine alimentare şi cinci supermarketuri au fost amendate cu suma totală de 39.000 de lei.

Tot în ultima săptămână, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 25,9 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call Center-ului ANSVSA 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă